ΑΘΗΝΑ
19:28
|
01.05.2024
Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ έδωσε τελεσίγραφο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Jarida του Κουβέιτ.
Σαγιέντ Χασάν Νασράλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χεζμπολάχ δηλώνει έτοιμη να κινητοποιήσει μαχητές για πόλεμο εναντίον του Ισραήλ, εκτός και αν υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με πηγές.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, έδωσε μέσω διαμεσολαβητών τελεσίγραφο στις ΗΠΑ, απαιτώντας τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα έως τις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Jarida του Κουβέιτ, επικαλούμενη ιρανικές διπλωματικές πηγές.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ συμφώνησε στο τελεσίγραφο με τον Ισμαήλ Καάνι, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ο οποίος έφτασε στη Βηρυτό την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εάν οι ΗΠΑ δεν ικανοποιήσουν αυτό το αίτημα, ο Γενικός Γραμματέας στην τηλεοπτική του ομιλία την Παρασκευή, θα ανακοινώσει «γενική κινητοποίηση σιιτικών μονάδων για πόλεμο με το Ισραήλ και θα ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ από όλες τις κατευθύνσεις».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως, ο στρατηγός Ισμαήλ Καάνι, δήλωσε σε μια συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, ότι οι περιφερειακοί σύμμαχοι της Τεχεράνης ενδέχεται να χάσουν τη λαϊκή υποστήριξη εάν αποτύχουν «να συμμετάσχουν στον αγώνα για να στηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα