ΑΘΗΝΑ
15:42
|
13.05.2024
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έθεσε ως όρο για κάθε σχετική συζήτηση την απελευθέρωση των 240 ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν (από αριστερά)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απέκρουσε δίχως ουσιαστική συζήτηση ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου την «πρόταση» του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για σύντομη και προσωρινή «παύση» των βομβαρδισμών υποστηρίζοντας πως η κυβέρνησή του δεν θα συμφωνήσει σε οποιαδήποτε προσωρινή εκεχειρία με τη Χαμάς έως ότου απελευθερωθούν οι περισσότεροι από 240 όμηροι που κρατούνται από τις 7 Οκτωβρίου.

«Το Ισραήλ αρνείται μια προσωρινή εκεχειρία που δεν περιλαμβάνει την επιστροφή των ομήρων μας» δήλωσε στο πλαίσιο σύντομου διαγγέλματος.

Λίγο νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είχε δηλώσει ότι συζήτησε με τον Νετανιάχου για τη δυνατότητα να υπάρξουν
«ανθρωπιστικές παύσεις» στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ώστε να προστατευθούν οι Παλαιστίνιοι άμαχοι και να αυξηθεί η διαμονή της βοήθειας.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τουλάχιστον 240 όμηροι παραμένουν στα χέρια του παλαιστινιακού κινήματος.

Νωρίτερα, αξιωματούχος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον, επιβεβαίωσε ότι αμερικανικά αναγνωριστικά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο συλλογής πληροφοριών για τον εντοπισμό και διάσωση ομήρων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Η Ρωσία προελαύνει στην περιφέρεια Χάρκοβο

ΕΛ.ΑΣ.: Ουδέποτε υπήρξε διάρρηξη στο ΥΠΕΣ

IDF: Τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν από πυρά της Χεζμπολάχ

Έρευνα: Σχεδόν 1 στους 2 Έλληνες θεωρεί ότι δεν ζει σε δημοκρατική χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα