ΑΘΗΝΑ
06:25
|
05.05.2024
Διαβεβαίωσε πως και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και η επιβολή προστίμων και πως από την είσπραξη μέρους των προστίμων θα στηριχθούν οι καταναλωτικές οργανώσεις.
Ο υπουργός Κωνσταντίνος Σρέκας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για αθέμιτη κερδοφορία ελέγχει η «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς» (ΔΙΜΕΑ) πέντε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους προκειμένου, σε μία τέτοια περίπτωση, να επιβάλλει υψηλό πρόστιμο και να αναχαιτίσει την τακτική υπερχρέωσης των Ελλήνων καταναλωτών για καταναλωτικά προϊόντα  που πωλούνται σε άλλες χώρες της Ε.Ε. πολύ φθηνότερα.

Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κωνσταντίνος Σκρέκας, στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται το σχέδιο νόμου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2101 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 2021 για την τροποποίηση της Οδηγίας (ΕΕ) 2013/34 όσον αφορά στη δημοσιοποίηση στοιχείων φορολογίας εισοδήματος από ορισμένες επιχειρήσεις και υποκαταστήματα – Επικαιροποίηση εθνικής νομοθεσίας για τις υποχρεώσεις δημοσιότητας των εταιρειών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Κωνσταντίνος Σρέκας

Ο Σρέκας διαβεβαίωσε πως και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και η επιβολή προστίμων και πως από την είσπραξη μέρους των προστίμων θα στηριχθούν οι καταναλωτικές οργανώσεις, προκειμένου να συνεχίσουν να συνεπικουρούν το έργο πάταξης των φαινομένων αισχροκέρδειας. Ανέφερε επίσης πως ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και για άλλους πολυεθνικούς ομίλους με καταναλωτικά προϊόντα στην ελληνική αγορά.

Από την πλευρά τους, βουλευτές μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι καθημερινά ολοένα και περισσότερες εταιρείες γνωστοποιούν τιμοκαταλόγους στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, για μείωση τιμών 5% εξάμηνης διάρκειας.

Διαβεβαίωσε επίσης πως όλα αυτά βοηθούν στη διαφάνεια και στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού και πως οι καταναλωτές θα βλέπουν σύντομα ποιες επιχειρήσεις σέβονται τους πελάτες τους, σέβονται τους καταναλωτές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα