ΑΘΗΝΑ
15:11
|
21.05.2024
Σε συγκρατημένους τόνους, άνευ απειλών, και μεστό μηνυμάτων προς πάσα κατεύθυνση το διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.
Ο Χασάν Νασράλα κατά το διάγγελμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Γάζα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ υπό την αυστηρή προειδοποίηση να μην επιχειρήσουν προληπτική επίθεση κατά του Λιβάνου απηύθυνε νωρίς σήμερα το απόγευμα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Εάν νομίζετε πως οι Λιβανέζοι θα φοβηθούν από όσα γίνονται στη Γάζα, τα βλέπουμε από το 1948. Ισα-ίσα μας κάνουν πιο αποφασισμένους να συνεχίσουμε την αντίσταση και να μην γονατίσουμε ασχέτως τιμήματος, ανέφερε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Απαντώντας σε όσους προέτρεπαν να προβεί σήμερα σε κήρυξη πολέμου, εξήγησε πως η οργάνωσή του βρίσκεται σε μάχες με τον ισραηλινό στρατό από την επόμενη των επιθέσεων της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Εχει εμπλακεί ο Λίβανος σε γνήσια, πραγματική μάχη, διαφορετική από όλες στο παρελθόν σε σχέση με το 2002 και το 2006. Από άποψη στρατηγικής, όπλων, εργαλείων και στόχων. Ζωντανή απόδειξη ο αριθμός των 57  πεσόντων μαρτύρων μας στην πρώτη γραμμή μετώπου» είπε σε άλλο σημείο.

Επισήμανε πως η επιχείρηση Al-Aqsa Flood της Χαμάς ήταν ξεκάθαρα παλαιστινιακή επιχείρηση και στον σχεδιασμό και στην εκτέλεσή της, προσθέτοντας πως, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα από τον πόλεμο στη Γάζα, θα επιφέρει μακροπρόθεσμες «στρατηγικές και υπαρξιακές επιπτώσεις».

Εξήγησε πως αυτό αφορά και άλλες οργανώσεις που αντιστέκονται στο Ισραήλ, αναφέροντας πως η επίθεση της Χαμάς επιβεβαιώνει ότι το Ιράν δεν ασκεί καμία  κηδεμονία επί των δυνάμεων της αντίστασης και οι πραγματικοί υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων είναι οι ηγέτες της αντίστασης.

Επικρότησε τις επιθέσεις ιρακινών σιιτικών οργανώσεων και των Χούθι της Υεμένης έναντι του Ισραήλ και των ΗΠΑ, προειδοποιώντας πως εάν αυτές νικήσουν σε αυτόν τον πόλεμο, τότε το τίμημα θα πληρώσουν όλοι οι λαοί και οι χώρες της περιοχής.

Ανέφερε ως άμεσους στόχους τους ακόλουθους δύο: Ο πρώτος είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και ο δεύτερος είναι η Χαμάς να αναδειχθεί νικήτρια σε αυτή τη σύρραξη.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να προειδοποιήσει εκ νέου πως όλα τα ενδεχόμενα στην περιοχή και όλες οι επιλογές είναι ανοικτές, αναφέροντας:

Ολοι μαζί, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και διαθέσιμοι για όλα τα σενάρια και τις επιλογές.

Αν βομβαρδίσετε τον νότιο Λίβανο θα βομβαρδίσετε και το Ιράν. Οι απειλές σας είναι μάταιες. Ο στόλος σας δεν μας φοβίζει. Έχουμε προετοιμαστεί ανάλογα.

Αμερικανοί θυμηθείτε την ήττα σας σε Λίβανο στις αρχές της δεκαετίας του 80, Ιράκ, Αφγανιστάν και την ταπεινωτική αποχώρησή σας από το Αφγανιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ITLOS: Ανεπαρκής η Συμφωνία του Παρισιού για την προστασία των ωκεανών

Τη Ρώμη και τη Φλωρεντία θα επισκεφθεί η Σακελλαροπούλου

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 επιζώντες- Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα