ΑΘΗΝΑ
14:03
|
26.06.2024
Έληξε το περιστατικό ομηρείας που βρισκόταν από χθες το βράδυ σε εξέλιξη στην πίστα του αεροδρομίου του Αμβούργου. 
το αυτοκίνητο παραμένει σταθμευμένο δίπλα σε επιβατικό αεροπλάνο της Turkish Airlines. Φωτ.: HamburgNews
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έληξε το περιστατικό ομηρείας που βρισκόταν από χθες το βράδυ σε εξέλιξη στην πίστα του αεροδρομίου του Αμβούργου. Σύμφωνα με την αστυνομία της γερμανικής πόλης, συνελήφθη χωρίς να προβάλλει αντίσταση ο ύποπτος, ένας 35χρονος Τούρκος που είχε εισέλθει με το αυτοκίνητό του στην πίστα του αεροδρομίου και κρατούσε όμηρο την τετράχρονη κόρη του.

Ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ (τοπική ώρα) όταν ο 35χρονος άνδρας παραβίασε τα μέτρα ασφαλείας, έσπασε τις μπάρες και οδήγησε το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο βρισκόταν η 4χρονη κόρη του, στην πίστα του αεροδρομίου, πυροβολώντας στον αέρα και εκτοξεύοντας δύο φλεγόμενες φιάλες, που έμοιαζαν με βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Η αστυνομία δήλωσε ότι πιστεύει ότι το περιστατικό συνδέεται με «διαμάχη για την επιμέλεια ενός παιδιού».

Έκτοτε το αυτοκίνητο παρέμενε σταθμευμένο δίπλα σε επιβατικό αεροπλάνο της Turkish Airlines με τις αρχές να διαπραγματεύονται με τον ένοπλο ο οποίος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, απαιτούσε να αναχωρήσει μαζί με το παιδί για την Τουρκία.

«Η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται, η εναέρια κυκλοφορία παραμένει μέχρι νεοτέρας σε αναστολή», ανέφερε η διοίκηση του αεροδρομίου σήμερα το πρωί στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Κινητοποιήσαμε ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη, ελπίζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάντρα Λέβγκρουν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR. Η ίδια εκτίμησε ότι είναι πολύ καλή ένδειξη πως ο 35χρονος πατέρας παραμένει σε επικοινωνία με τις αρχές για τόσο μεγάλο διάστημα.

Νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου, η σύζυγος του οδηγού του αυτοκινήτου είχε ενημερώσει την αστυνομία για την απαγωγή του παιδιού, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Χθες βράδυ, 17 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο Αμβούργο, με 3.200 επιβαίνοντες, κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Για σήμερα, είναι προγραμματισμένες 286 πτήσεις, που μεταφέρουν 34.500 επιβάτες και ήδη οι πρωινές πτήσεις έχουν αναβληθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Σοβαρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού- Πληροφορίες για έναν νεκρό

Νέες απεργίες των μεταλλωρύχων της «Ελληνικός Χρυσός»

Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο, Λακωνία και Αφίδνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα