ΑΘΗΝΑ
04:28
|
02.05.2024
Η απόφαση ελήφθη σε ένδειξη ανησυχίας για τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις σε βάρος των Παλαιστινίων αμάχων.
Πρόσφατη κινητοποίηση υπέρ των Παλαιστινίων στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νότια Αφρική αποφάσισε σήμερα να ανακαλέσει τον πρέσβη της και όλο το άλλο διπλωματικό προσωπικό από το Ισραήλ για διαβουλεύσεις σε  ένδειξη ανησυχίας για τις συνεχιζόμενες σφαγές χιλιάδων Παλαιστινίων αμάχων από τον ισραηλινό στρατό.

Την εξέλιξη ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου η Νοτιοαφρικανή υπουργός Εξωτερικών Ναλέντι Πάντορ  και η υπουργός παρά τη προεδρία, Κουμπούντζο Ντσαβένι.

Οι δύο αξιωματούχοι εξήγησαν πως ανακαλούνται όλοι οι Νοτιοαφρικανοί διπλωμάτες από το Ισραήλ λόγω της κατάστασης, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για τη συνέχιση των ισραηλινών βομβαρδισμών σε προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία και νοσοκομεία.

«Πρόκειται για μία συνηθισμένη ενέργεια όταν η κατάσταση είναι πολύ επιζήμια και ανησυχητική» εξήγησε η Νοτιοαφρικανή υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως οι διπλωμάτες θα ενημερώσουν την κυβέρνηση για τις τρέχουσες εξελίξεις ώστε να εκτιμηθεί και να αποφασιστεί στη συνέχεια εάν μπορεί να προσφέρει βοήθεια και εάν μπορεί να διατηρηθεί «ρεαλιστικά μία σχέση με το Ισραήλ».

Δεν είναι μόνο η Νότια Αφρική που προχωρά σε αυτό το μέτρο. Τους πρέσβεις τους από το Ισραήλ έχουν ήδη ανακαλέσει η Βολιβία, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα