ΑΘΗΝΑ
12:35
|
28.06.2024
Οι 10 που κατηγορούνταν ως ενεχόμενοι στην κατάληψη αθωώθηκαν γιατί δεν βρέθηκε κανένα ίχνος τους στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη.
Παλιότερη φωτογραφία από το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα άτομα αθωώθηκαν και μόλις ένα καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την κατάληψη «Terra Incognita» στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη που είχε εκκενωθεί στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης τον Αύγουστο του 2020.

Οι 10 που κατηγορούνταν ως ενεχόμενοι στην κατάληψη αθωώθηκαν γιατί δεν βρέθηκε κανένα ίχνος τους στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη καθώς κατέστησαν κατηγορούμενοι από την αστυνομία με βάση δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε διάφορα αντικείμενα εντός του κτιρίου που τελεί υπό την ιδιοκτησία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο μοναδικός που καταδικάστηκε σε 22μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή και κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία (της ταυτότητας αστυνομικού), οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, απουσίαζε από το δικαστήριο επειδή εκτίει ποινή στις φυλακές Λάρισας για έκρηξη.

Μέσο συνηγόρου του είχε αποδεχθεί τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Οι 10 που αθωώθηκαν είχαν τονίσει στις απολογίες τους πως δεν ευθύνονται για όσα κατηγορούνταν και πως συμμετείχαν στην κατάληψη σαν πολιτική ομάδα ή απασχολούμενοι στο τυπογραφείο που λειτουργούσε στο χώρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες (upd)

Πυρκαγιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας

Νεκρή 38χρονη στο Κερατσίνι

Συμφωνία UNICEF-Ισραήλ για επαναλειτουργία σταθμού αφαλάτωσης στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα