ΑΘΗΝΑ
11:34
|
03.05.2024
Η συμφωνία αφορά την  πώληση και την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και την παραχώρηση του 5% των μετοχών της  QatarEnergy  στη Sinopec.
Από την υπογραφή της 27ετούς συμφωνίας στη Σαγκάη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντική συμφωνία 27ετούς ενεργειακής συνεργασίας υπέγραψαν στη Σαγκάη το Σάββατο η κρατική εταιρία Sinopec και η καταριανή εταιρία, QatarEnergy στο πλαίσιο αξιοποίησης του τεράστιου κοιτάσματος North Field της ΑΟΖ του Κατάρ.

Η συμφωνία αφορά την  πώληση και την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και την παραχώρηση του 5% των μετοχών της  QatarEnergy  στη Sinopec στο πλαίσιο κοινοπραξίας που αφορά την ετήσια τροφοδοσία της κινέζικης εταιρίας με 6 εκατομμύρια τόνους LNG.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Sinopec, η QatarEnergy θα προμηθεύει την κινεζική εταιρία και με 3 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως από το ενεργειακό πεδίο North Field South (NFS).

Το 2021 οι δύο εταιρίες είχαν υπογράψει συμφωνία 10ετούς διάρκεια για την πώληση LNG.

Το υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου North Field είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και το εκμεταλλεύεται το Κατάρ, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει το 2026. Το νότιο τμήμα του κοιτάσματος, που είναι γνωστό ως South Pars, τελεί υπό την δικαιοδοσία και την εκμετάλλευση του Ιράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα