ΑΘΗΝΑ
09:50
|
18.05.2024
«Αρκετά. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα»-Νέα έκκληση από τους επικεφαλής 18 υπηρεσιών του ΟΗΕ.
Του Kenny Tosh, Νιγηρία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινή ανακοίνωση στην οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τους θανάτους αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και ζητούν «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στον πόλεμο του Ισραήλ και της Χαμάς, εξέδωσαν οι διευθυντές των κυριότερων υπηρεσιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Εδώ και σχεδόν έναν μήνα, ο κόσμος παρακολουθεί την κατάσταση που εκτυλίσσεται στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη με σοκ και φρίκη καθώς αυξάνεται εκθετικά ο αριθμός των χαμένων και ρημαγμένων ζωών, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Χρειαζόμαστε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός. Πάνε 30 ημέρες. Αρκετά. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα», καταλήγει το κείμενο.

Οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη είναι βέβαιο ότι θα φτάσουν τους 10.000. Σχεδόν οι μισοί νεκροί είναι παιδιά. Και αύριο 7 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ένας μήνας από την επίθεση της Χαμάς που προκάλεσε αυτήν την αντίδραση της «αυτοάμυνας» κυρίως κατά αμάχων από το Ισραήλ.

Στη Λωρίδα της Γάζας, «ένας ολόκληρος πληθυσμός υφίσταται πολιορκία και επίθεση, απαγόρευση πρόσβασης στα απόλυτα απαραίτητα προς το ζην, βομβαρδίζεται μέσα στο σπίτι του, σε καταφύγια, σε νοσοκομεία, σε χώρους λατρείας. Αυτό είναι απαράδεκτο», τονίζεται στην ανακοίνωση των επικεφαλής 18 υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων της UNICEF, του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

O Kenny Tosh, σκιτσογράφος από τη Νιγηρία, αναπαριστά τη Γάζα, ένα μήνα μετά τον πόλεμο του Ισραήλ. Τίτλος του σκίτσου: «Συντρίμμια…».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο.

Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το TikTok είναι δίαυλος μεταφοράς δεδομένων στην Κίνα

Μητσοτάκης: Το VMRO να αναφέρει τη χώρα μόνο ως Βόρεια Μακεδονία

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα