ΑΘΗΝΑ
02:13
|
05.05.2024
Ελέγχονται για «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της χρήσης του υπηρεσιακού απορρήτου» επειδή δημοσιοποίησαν την πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.
Κώστας Βαξεβάνης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, «ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χρήστος Μπαρδάκης, στέλνει στη Δικαιοσύνη δημοσιογράφους του μέσου, ώστε να ελεγχθεί η “ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της χρήσης του υπηρεσιακού απορρήτου”».

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Κώστας Βαξεβάνης και Βαγγέλης Τριαντής, καλούνται να καταθέσουν «ανωμοτί», ως «ύποπτοι» δηλαδή, για «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της χρήσης του υπηρεσιακού απορρήτου» επειδή δημοσιοποίησαν την πορισματική αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προς την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις των ημερών της Σοφίας Νικολάου στη θέση της γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, με πρόσχημα την καταπολέμηση του κορονοϊού, ρεπορτάζ το οποίο προκάλεσε το «άδειασμα» της Νικολάου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς αποφάσισε να την «κόψει» από το ψηφοδέλτιο. Στη συνέχεια η δικογραφία για τη Σοφία Νικολάου μπήκε στο αρχείο από τον ίδιο τον Χρήστο Μπαρδάκη. 

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο 2023, όταν το Documento δημοσίευσε πορισματική αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προς την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις επί των ημερών της Σοφίας Νικολάου, όσο αυτή βρισκόταν στη θέση της Γενικής Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ γινόταν λόγος για «ζημία» ύψους 2 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.

Την επομένη της δημοσίευσης ο τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Χρήστος Μπαρδάκης με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε να διερευνηθεί πώς έφτασε το πόρισμα στη διάθεση του Documento.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα