ΑΘΗΝΑ
15:13
|
28.04.2024
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη παλαιστινιακή οργάνωση «Sons of Abu Jandal».
Μαχμούτ Αμπάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταιγιστικά πυρά δέχθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα μέρος της αυτοκινητοπομπής του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς στη Δυτική Όχθη που προκάλεσαν κατά τα φαινόμενα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός σωματοφύλακα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη παλαιστινιακή οργάνωση «Sons of Abu Jandal» («Γιοι του Αμπού Τζαντάλ»)  η οποία την Κυριακή 5 Νοεμβρίου είχε εκδώσει 24ωρο τελεσίγραφο σε βάρος του Παλαιστίνιου ηγέτη, καλώντας τον να πάρει «κάθαρη θέση ανακοινώνοντας πλήρη σύγκρουση με την κατοχή».

Η οργάνωση υποστηρίζει πως απαρτίζεται από μέλη της Φατάχ (αρχηγός της οποίας είναι ο Πρόεδρος Αμπάς). Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ανέφερε πως δεν υπάρχει
«άλλος χρόνος για πολλά λόγια» όσο η κατοχή διαπράττει σφαγές στη Γάζα και «όσο δολοφονεί τη νεολαία μας στη Δυτική Όχθη». Ανέφερε πως η παλαιστινιακή ηγεσία «έχει την ιστορική ευθύνη να διακηρύξει την πλήρη σύγκρουση με την εγκληματική κατοχή».

Ο Αμπού Τζαντάλ ήταν αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής που ηγήθηκε της επιχείρησης άμυνας του προσφυγικού καταυλισμού της Τζενίν τον Απρίλιο του 2002 στη διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα (Εξέγερσης) στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι από τον ισραηλινό στρατό κατοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα