ΑΘΗΝΑ
09:17
|
21.05.2024
Οι επιδρομές ισραηλινών αεροσκαφών αναφέρθηκαν στα περίχωρα πόλεων του νότιου Λιβάνου, ώρες μετά την έλευση στη Βηρυτό του Αμερικανού Έιμος Χοκστάιν.
Από τις ισραηλινές επιδρομές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινά αεροπλάνα πραγματοποίησαν απόψε σειρά αεροπορικών επιδρομών στα περίχωρα μεθοριακών περιοχών του Λιβάνου, μεταξύ των οποίων οι περιοχές Λαμβούνιχ, Άιτα αλ Σαάμπ, Γιάτιρ και Κάφρα δίχως να γίνει άμεσα γνωστό εάν προκάλεσαν θύματα μεταξύ αμάχων.

Σύμφωνα με τον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό Al Manar  που σχετίζεται με τη λιβανέζικη πολιτική και στρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ, οι πρώτες επιδρομές των ισραηλινών αεροπλάνων καταγράφηκαν μετά τις 21.00 το βράδυ στα περίχωρα  της πόλης Άιτα αλ Σαάμπ του νοτίου Λιβάνου, ενώ το απόγευμα είχαν προηγηθεί επιθέσεις με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ σε θέσεις του ισραηλινού στρατού κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Προ των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στον Νότιο Λίβανο που συνιστά κλιμάκωση στις εχθροπραξίες ενός μήνα, είχε μεταβεί στη Βηρυτό ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για την Ενεργειακή Ασφάλειας Έιμος Χοκστάιν που είχε παίξει πέρσι το φθινόπωρο καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη συμφωνιών των ΗΠΑ με το Ισραήλ και τον Λίβανο για τον καθορισμό διαφιλονικούμενων θαλάσσιων περιοχών με ενδείξεις κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Ο Χοκστάιν είχε ισχυριστεί πως μετέβη στη Βηρυτό για να αποτρέψει τη διάχυση του πολέμου από τη Γάζα στο Λίβανο πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι, τον πρόεδρο της βουλής, Ναμπίχ Μπέρι και άλλους Λιβανέζους αξιωματούχους.

Το απόγευμα το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε πως στη διάρκεια της τελευταίας σύσκεψης του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκε η δημιουργία ενός «μηχανισμού» για την αποτροπή πολέμου του Ισραήλ και με άλλες δυνάμεις και ειδικά με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Νέο διάγγελμα Νασράλα το Σάββατο

Τέλος ο λιβανέζικος τηλεοπτικός σταθμός Al Manar μετέδωσε απόψε πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ θα κάνει νέο τηλεοπτικό διάγγελμα, το ερχόμενο Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, στις 15.00 το απόγευμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα έκκληση από την Αυστραλία για την αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ

Το Ιράν αποχαιρετά τον πρόεδρό του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ευρωεκλογές: Συνεχίζονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα