ΑΘΗΝΑ
15:36
|
28.04.2024
Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι «ο Νετανιάχου είπε στον Μπάιντεν πως δεν εμπιστεύεται τη Χαμάς».
Από την τελευταία συνάντηση Νετανιάχου-Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τριήμερη κατάπαυση πυρός πρότεινε το βράδυ της Δευτέρας κατά την τελευταία τους τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στόχος; Να συμφωνήσει η Χαμάς στην απελευθέρωση περισσότερων ομήρων.

Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει απόψε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα  Axios που επικαλείται Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό, Αμερικανός αξιωματούχος ενημέρωσε το Axios για διαβουλεύσεις μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Κατάρ σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο, το οποίο προβλέπει πως «η Χαμάς θα απελευθέρωνε 10-15 ομήρους» και στο διάστημα της «τριήμερης κατάπαυσης του πυρός» η παλαιστινιακή οργάνωση «θα ταυτοποιούσε όλους τους ομήρους» και θα έδινε στη δημοσιότητα «λίστα με ονόματα».

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «ο Νετανιάχου είπε στον Μπάιντεν πως δεν εμπιστεύεται τη Χαμάς» και ότι δεν πιστεύει πως (η Χαμάς) προτίθεται να αποδεχθεί συμφωνία για τους ομήρους.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή λέγοντας πως αποφεύγει να σχολιάζει τις ιδιωτικές συνομιλίες του Προέδρου Μπάιντεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα