ΑΘΗΝΑ
12:43
|
06.05.2024
Η διάθεση του News Showcase στην Ελλάδα αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα της συνεργασίας της Google με εκδότες και δημοσιογράφους.
Και στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία ειδήσεων της Google
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία με ελληνικά ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο υπέγραψε η Google  προκειμένου να θέσει και στην Ελλάδα σε λειτουργία την υπηρεσία Google News Showcase, ενός αδειοδοτικού προγράμματος επιμέλειας και επιλογής ειδήσεων στο διαδίκτυο.

Σε σημερινή ανακοίνωση της Google στην Ελλάδα αναφέρεται πως μεταξύ των εκδοτικών οργανισμών που υπέγραψαν σύμβαση με το Google News Showcase είναι τα ακόλουθα ΜΜΕ: 24 MEDIA, AtticaMedia Group, DPG Digital Media Group, iefimerida, Kathimerini, Liquid Media, Newsit, Proto Thema, The Huffington Post Greece.

Το Google News Showcase έχει συνάψει συμφωνίες με πάνω από 2.500 εκδότες σε όλο τον κόσμο και είναι διαθέσιμο σε 23 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Στο Google News Showcase οι εκδότες μπορούν να επιλέξουν τη χρήση μιας επιπλέον λειτουργίας του, μέσω της οποίας η Google αναλαμβάνει τη δαπάνη για την πρόσβαση των αναγνωστών σε περιεχόμενο που κανονικά απαιτεί συνδρομή.

Με τον τρόπο αυτό, οι αναγνώστες μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε άρθρα τα οποία δεν θα μπορούσαν να δουν προηγουμένως και να μάθουν περισσότερα για το συγκεκριμένο μέσο, ώστε ενδεχομένως να γίνουν συνδρομητές του.

Οι συνεργασίες της Google στην Ελλάδα

Η διάθεση του News Showcase στην Ελλάδα αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα της συνεργασίας της Google με εκδότες και δημοσιογράφους.

Μέσα από το Google News Initiative έχει συνεργαστεί σε προγράμματα καινοτομίας με 12 ειδησεογραφικά κέντρα της χώρας, ενώ μέσα από το Google Newslab, έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1.000 επαγγελματίες του ειδησεογραφικού κλάδου σε ψηφιακές δεξιότητες.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την FT Strategies, έδωσε στα ειδησεογραφικά κέντρα της Ελλάδας πρόσβαση σε προγράμματα και εργαστήρια που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων στην ψηφιακή εποχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα