ΑΘΗΝΑ
05:35
|
02.05.2024
Αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στο «Τριανόν», ενώ πλησιάζει η ώρα της «εξόδου» από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βήμα πιο κοντά στην «έξοδο» από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς στην κατάμεστη αίθουσα του Σινεμά «Τριανόν» και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωσε η εφημερίδα «Εποχή» για την ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά, όχι μόνο μίλησε «σκληρά» για την τωρινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά άφησε αιχμές και τον προηγούμενο πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και τα τρία υπό διαγραφή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Βίτσας, όπως και ο Νίκος Φίλης, αλλά και μερικά στελέχη που στήριξαν από τον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών την Έφη Αχτσιόγλου.

«Όταν κατέβηκα υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπα είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω να φέρω πίσω την υπερηφάνεια των ανθρώπων της Αριστεράς. Λυπάμαι το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει αυτή η περηφάνια σ΄αυτό το κόμμα» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, «πυροβολώντας» προς την πλευρά Κασσελάκη, αλλά αφήνοντας αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών εστίασε στην έλλειψη πολιτικού διαλόγου.

Για την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

«Δεν τους αφορά η πολιτική συζήτηση, το πρόγραμμα του συνεδρίου δεν τους αφορά. Δεν πρόκειται έχουμε μια σοβαρή συζήτηση είτε γιατί χάσαμε το ’23 είτε τι είναι το καινούργιο και τι είναι το παλιό», ανέφερε φέρνοντας ως παράδειγμα την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Στην Πολιτική Γραμματεία 17 μέλη κάναν 17 καλές ομιλίες, κριτική στον πρόεδρο, για το τι είπε στο ΣΕΒ, για το Ισραήλ. Το εντυπωσιακό ήταν ότι ουδείς από την άλλη πλευρά απάντησε. Κανένας. Τι μάθημα παίρνω εγώ; Ότι η πολιτική συζήτηση δεν τους αφορά. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου δεν τους αφορά. Τους αφορά ένας μηχανισμός που θεωρούν ότι έχουν πλειοψηφία. Πολιτική συζήτηση μ’ αυτούς τους όρους είναι δύσκολη» σημείωσε.

Όπως δε, είπε χαρακτηριστικά: «αυτό το τοξικό κλίμα δεν το έχω ξανασυναντήσει όσο είμαι στην Αριστερά» και έθεσε το ερώτημα «αν με αυτό το τοξικό κλίμα μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα».

«Αρχηγισμός και κυβερνητισμός»

Πρόσθεσε ότι ο αρχηγισμός και ο κυβερνητισμός αποτέλεσαν τα δύο προβληματικά φαινόμενα που επικράτησαν εντός το κόμματος.

«Ο κυβερνητισμός για να το πω λαϊκά είναι να λες ότι νομίζεις πως θέλει ο κόσμος να ακούσει γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα φτάσεις πιο γρήγορα στην εξουσία», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι ο κυβερνητισμός είναι «κοντινό αδελφάκι του λαϊκισμού».

Παράλληλα σημείωσε ότι «τα προβλήματα άρχισαν πολύ πριν την ηγεσία του Κασσελάκη», υποστηρίζοντας ότι από το 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας. «Παρόλο τις φωνές πολλών στα όργανα δεν εισακουστήκαμε, για να χαραχθεί ένα σχέδιο ώστε να αντιμετωπιστεί το έλλειμα αξιοπιστίας», σημείωσε.

Από την πλευρά της η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου ξεκαθάρισε πως «θα αντισταθώ με νύχια και με δόντια σε όποιον αποφασίσει να πετάξει το αίμα του καραβιού», και έκανε λόγο για «μάχη επιβίωσης».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα