ΑΘΗΝΑ
15:03
|
02.05.2024
Εκατοντάδες επίλεκτοι βρετανικοί στρατιώτες εκπαιδεύονται στον Λίβανο για να σώσουν Βρετανούς παγιδευμένους στην εμπόλεμη ζώνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρετανικά στρατεύματα των ειδικών δυνάμεων στον Λίβανο, έχουν ξεκινήσει εκπαίδευση για πιθανή αποστολή διάσωσης Βρετανών υπηκόων που κρατούνται αιχμάλωτοι από την Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

«Εκατοντάδες επίλεκτοι βρετανικοί στρατιώτες εκπαιδεύονται στον Λίβανο για να σώσουν Βρετανούς παγιδευμένους στην εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής» δήλωσε το μέσο.

Στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ηνωμένου Βασιλείου, Πάτρικ Σάντερς, απευθυνόμενος στους Βρετανούς βουλευτές αναφέρθηκε στη περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης διάσωσης.

«Σαφώς, εάν η σύγκρουση επεκταθεί, υπάρχει η πιθανότητα μιας -μη μαχητικής- επιχείρησης διάσωσης. Προετοιμαζόμαστε για αυτή τη περίπτωση. Εκμεταλλευόμαστε επίσης το δίκτυο που διαθέτουμε, όπως για παράδειγμα, το τάγμα ειδικών επιχειρήσεων που βρίσκεται στον Λίβανο. Έχουν δημιουργήσει μια πολύ στενή σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου» δήλωσε ο Σάντερς.

«Αυτό μας παρέχει μια πιο ξεκάθαρη κατανόηση και δυνατότητα επιρροής στις αποφάσεις που λαμβάνει ο Λίβανος, καθώς και μια καλύτερη εικόνα από την άλλη πλευρά των βόρειων συνόρων, κάτι που σαφώς αφορά το Ισραήλ» συμπλήρωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα