ΑΘΗΝΑ
01:01
|
28.04.2024
Οι μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη και η μεταρρύθμιση των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης στην ατζέντα των δύο συνεδριάσεων
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του ECOFIN.

Σήμερα, Τρίτη, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, του οποίου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, με έμφαση στον πληθωρισμό, στις προοπτικές και προκλήσεις για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, στην Τραπεζική Ένωση και στο μέλλον των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών.

Αύριο, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του ECOFIN, όπου βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η μεταρρύθμιση των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία, την μελλοντική πορεία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και την Ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου (ΕΔΣ) για το 2023.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα