ΑΘΗΝΑ
06:45
|
07.05.2024
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ισραηλινή Αεροπορία φέρεται να εξαπέλυσε επίθεση στη περιοχή, χωρίς να μπορεί να ταυτοποιήσει τους στόχους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με το δίκτυο Al-Quds, αλλά και το ισραηλινό ενημερωτικό σάιτ YNET, στις 7 Οκτωβρίου, και κατά την διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς, η Ισραηλινή Αεροπορία φέρεται να εξαπέλυσε επίθεση με ελικόπτερα Apache, τόσο στον χώρο της συναυλίας στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας, όσο και στα Κιμπούτς.

Σύμφωνα με το Ισραηλινό μέσο, οι μαχητές της Χαμάς, «δυσκόλεψε σκόπιμα τους πιλότους των ελικοπτέρων και τους χειριστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών» εξηγώντας πως « ζητήθηκε από τις δυνάμεις εισβολής να περπατήσουν αργά προς και μέσα στους οικισμούς και τα φυλάκια, και σε καμία περίπτωση να μην τρέξουν, για να κάνουν τους πιλότους να πιστεύουν ότι ήταν Ισραηλινοί».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα εξηγεί πως, αυτή η τακτική των μαχητών της Χαμάς, ανάγκασε τους πιλότους των ελικοπτέρων να «παρακάμψουν όλους τους περιορισμούς» δηλώνοντας ότι, πολλοί από αυτούς, έδρασαν χωρίς να περιμένουν εντολές, ρίχνοντας ριπές με τα πυροβόλα των ελικοπτέρων, χωρίς να είναι σε θέση να ταυτοποιήσουν πρώτα τους στόχους.

«Η αεροπορική δραστηριότητα την πρώτη μέρα δεν ήταν οργανωμένη, και οι πιλότοι αυτοσχεδίασαν λύσεις μέσα σε αυτήν την περίπλοκη και πρωτόγνωρη κατάσταση» αναφέρει το δημοσίευμα του ισραηλινού YNET.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα