ΑΘΗΝΑ
03:08
|
02.05.2024
Με ελεύθερους σκοπευτές και μπουλντόζες, ο στρατός άνοιξε πυρ σε πυκνοκατοικημένες περιοχές σκοτώνοντας 14 και τραυματίζοντας δεκάδες.
Πολύνεκρη επίθεση με ελεύθερους σκοπευτές εξαπέλυσε από νωρίς το πρωί ο στρατός κατοχής στην πόλη Τζενίν πυροβολώντας αδιάκριτα κατά πάντων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολύνεκρη εισβολή σε προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με τη χρήση ελεύθερων σκοπευτών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές πραγματοποιεί από νωρίς σήμερα το πρωί ο ισραηλινός στρατός προκαλώντας ως νωρίς σήμερα το απόγευμα το θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 άλλων.

Σε όλη τη Δυτική Όχθη σήμερα οι νεκροί είναι 18 και οι τραυματίες ή συλληφθέντες δεκάδες.

Μεταξύ των 14 νεκρών είναι και ο δημοσιογράφος Ομπάντα Ταχάινα που χτυπήθηκε από τον ισραηλινό στρατό ενώ κάλυπτε την επίθεση στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων WAFA, ισχυρή δύναμη του ισραηλινού στρατού συνοδεία πολεμικού αεροσκάφους, μπουλντόζων του στρατού και ελεύθερων σκοπευτών που ακροβολίστηκαν από νωρίς στις ταράτσες διαφόρων κτιρίων στον προσφυγικό καταυλισμό, προχώρησαν εν ψυχρώ στην καταστροφή δρόμων και υποδομών που χρησιμοποιούν Παλαιστίνιοι πολίτες.

Η τρομοκρατική εισβολή του στρατού προκάλεσε, αναπόφευκτα, συγκρούσεις με νεαρούς Παλαιστίνιους μαχητές  αφού προηγουμένως ο στρατός άνοιξε πυρ κατά πολιτών εκτοξεύοντας και πύραυλο σε ομάδα ατόμων εντός του προσφυγικού καταυλισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, οι κατοχικές δυνάμεις χτύπησαν μεταξύ άλλων και ασθενοφόρο τραυματίζοντας έναν διασώστη με σφαίρα στην πλάτη ενώ εμπόδισαν τα πληρώματα άλλων ασθενοφόρων να πλησιάσουν την περιοχή για να πεθάνουν από ακατάσχετη αιμορραγία όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους τραυματίες κατά την πάγια εγκληματική τακτική του.

Στη συνέχεια επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας γύρω από το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης Τζενίν για να εμποδίσουν  και με αυτόν τον τρόπο την εκεί μεταφορά τραυματιών!

Για ώρες εγκλωβίστηκαν μέσα στις σχολικές αίθουσες εκατοντάδες μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους καθώς διήρκεσαν πολύ οι επιθέσεις των Ισραηλινών στρατιωτών στον καταυλισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα