ΑΘΗΝΑ
00:31
|
05.05.2024
Ιλχάμ Αλίγιεφ: «Σήμερα όλοι θα πρέπει να έχουν καταλάβει ότι δεν πρέπει να αστειεύονται με μας».
Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα επίδειξη ισχύος του Αζερμπαϊτζάν στον κάποτε διαφιλονικούμενο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που κάποτε ζούσαν Αρμένιοι. Πριν από ένα μήνα οι αζέρικες στρατιωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια αιφνιδιαστική «αντιτρομοκρατική» επίθεση, η οποία οδήγησε στον εκτοπισμό και ξεριζωμό 120.000 Αρμενίων. Η πρωτεύουσα Χανκέντι για τους Αζέρους, Στεπανακέρτ για τους Αρμένιους μετατράπηκε σε πόλη-φάντασμα. Εκεί παρουσία του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, πραγματοποιήθηκε παρέλαση του στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Οκτωβρίου ο κ. Αλίγιεφ μετέβη στο Χανκέντι για να υψώσει τη σημαία των Αζέρων και να πατήσει επιδεικτικά πάνω στη σημαία της «Δημοκρατίας του Αρτσάχ» (Ναγκόρνο-Καραμπάχ).

«Σήμερα όλοι θα πρέπει να έχουν καταλάβει ότι δεν πρέπει να αστειεύονται με μας», είπε ο Αλίγιεφ μετά το τέλος της τελετής ισχύος του Αζερμπαϊτζάν.

Αναλυτικά το μήνυμα Αλίγιεφ στην παρέλαση:  

Με το αίμα μας στο πεδίο της μάχης και τους νεκρούς-μάρτυρές μας, τους δείξαμε ότι το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι του Αζερμπαϊτζάν. Σήμερα όλοι θα πρέπει να έχουν καταλάβει ότι δεν πρέπει να αστειεύονται με μας. Εάν η ηγεσία των Αρμενίων τρέφει κάποια ρεβανσιστικά αισθήματα, εάν οι χώρες που είναι συνηθισμένες σε χειρισμούς πίσω από την Αρμενία εξακολουθούν να ετοιμάζουν κάποια ύπουλα σχέδια κατά του Αζερμπαϊτζάν, ας ρίξουν μια ματιά στη σημερινή παρέλαση. Ας γνωρίζουν ότι περισσότεροι από χίλιοι γενναίοι άντρες μας έχουν παραταχθεί εδώ, και έχουμε περισσότερους από 100.000 γενναίους σαν αυτούς. Καμία δύναμη δεν μπορεί να μας απειλήσει. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο, το έχουμε δείξει στο πολιτικό και, αν χρειαστεί, στο στρατιωτικό μέτωπο, δήλωσε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν με την ευκαιρία του 8 Νοεμβρίου – Ημέρα της Νίκης.

 «Στον 21ο αιώνα, κανένας στρατός δεν έχει δείξει τόσο επαγγελματισμό και αφοσίωση όσο ο δικός μας. Κανένα έθνος δεν αγάπησε τη γενέτειρά του τόσο πολύ όσο η δική μας και δεν ήταν έτοιμο να πεθάνει για αυτήν. Το ξέρουμε όλοι καλά, οπότε ας το μάθει και ο κόσμος», πρόσθεσε ο Αλίγιεφ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα