ΑΘΗΝΑ
03:59
|
17.05.2024
Οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι φέρεται να αναζητούν μία «σοβαρή αμερικανική πρωτοβουλία που θα αναγκάσει το Ισραήλ να δεσμευτεί και να την τηρήσει».
Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοικτή στο ενδεχόμενο να αναλάβει ρόλο διακυβέρνησης μετά τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας εμφανίζεται η Παλαιστινιακή Αρχή σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The New York Times. Ο όρος που φέρεται να θέτει η Παλαιστινιακή Αρχή και ο Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς είναι να δεσμευτούν οι ΗΠΑ πλήρως σε «λύση δύο κρατών» ώστε να τελειώσει η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Η εφημερίδα επικαλείται τον γενικό γραμματέα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) Χουσεΐν αλ Σέικχ και την συνομιλία που είχε την περασμένη βδομάδα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. Εκεί η Παλαιστινιακή Αρχή φέρεται πως αναζήτησε «τη δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για μία συνολική πολιτική απόφαση που θα συμπεριλαμβάνει τη Λωρίδα της Γάζας, την Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Δημοσιογράφοι της εφημερίδας μιλώντας την Τρίτη με τον Χουσεΐν αλ Σέικχ στη Ραμάλα κατέγραψαν την δήλωσή του πως οι Παλαιστίνιοι αναζητούν μία «σοβαρή αμερικανική πρωτοβουλία που θα αναγκάσει το Ισραήλ να δεσμευτεί και να την τηρήσει». Ο ίδιος φέρεται να είπε πως η σημερινή κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα