ΑΘΗΝΑ
07:28
|
11.05.2024
Τα αμερικανικά στρατεύματα σε Ιράκ και Συρία έχουν χτυπηθεί τουλάχιστον 40 φορές από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.
Από την επίθεση στη βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στόχος επιθέσεων έγιναν σήμερα τρεις φορές αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ δίχως να υποστούν πλήγματα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη και των «διεθνών δυνάμεων» που σταθμεύουν στο Ιράκ με επικεφαλής τις ΗΠΑ, στόχος της πρώτης επίθεσης έγινε μικτή περίπολος Αμερικανών  και Ιρακινών στρατιωτών της αντιτρομοκρατικής κοντά στην βόρεια πόλη της Μοσούλης όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο δίχως να προκαλέσει τραύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Ακολούθησαν επιθέσεις τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών στην αεροπορική βάση αλ Χαρίρ στο Ερμπίλ του αυτόνομου Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ όπου υπάρχει βάση Αμερικανών στρατιωτών και στην αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ που βρίσκεται δυτικά της Βαγδάτης. Και στις δύο περιπτώσεις, τα drone καταρρίφθηκαν δίχως να προκληθούν τραυματίες. Ωστόσο σε όλτι αφορά το ντρόουν που επιχείρησε να χτυπήσει την βάση αλ Χαρίρ αυτή προκάλεσε πυρκαγιά επειδή κάποια πυρά χτύπησαν αποθήκη καυσίμων.

Τα αμερικανικά στρατεύματα σε Ιράκ και Συρία έχουν χτυπηθεί τουλάχιστον 40 φορές από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ. Έκτοτε έχουν τραυματιστεί 45 Αμερικανοί στρατιώτες που επιρρίπτουν την ευθύνη των επιθέσεων σε σιιτικές πολιτοφυλακές της επιρροής του Ιράν.

Αμερικανική επιδρομή στη Συρία

Νωρίτερα, σήμερα, αμερικανικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση σε αποθήκη καυσίμων που φέρεται πως χρησιμοποιούν σιιτικές πολιτοφυλακές της επιρροής του Ιράν στην ανατολική Συρία. Σε ανακοίνωση του Πενταγώνου και του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν αναφέρεται ο ισχυρισμός πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν σε νόμιμη άμυνα πλήγμα εναντίον εγκατάστασης στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιείτο από τους Φρουρούς της Επανάστασης και οργανώσεις συνδεόμενες με αυτούς.

Ο Οστιν προειδοποίησε πως εάν οι επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία συνεχιστούν, οι ΗΠΑ είναι «καθ’ όλα έτοιμες» να «λάβουν περαιτέρω αναγκαία μέτρα» για να τα «προστατεύσουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα