ΑΘΗΝΑ
14:36
|
20.09.2024
Οι συλλήψεις πέντε επιφανών Ισραηλινών Αράβων πολιτικών εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης να σιγήσει κάθε φωνή που ζητά τερματισμό του πολέμου.
Σύλληψη επιφανών Ισραηλινών Αράβων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον πέντε ηγετικά στελέχη Ισραηλινών Αράβων πολιτών συνέλαβαν σήμερα οι ισραηλινές αστυνομικές αρχές με πρώτο τον Πρόεδρο της Ανώτατης Επιτροπής Αράβων πολιτών, Μουχάμαντ Μπαρακίχ και άλλους τέσσερις πρώην βουλευτές: Χανίν Ζοάμπι, Σάμι Αμπού Σιχαντίχ, Γιόσεφ Τάτουρ, Μαχμούντ Μαουάσι.

Οι πέντε συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στη Ναζαρέτ στη διάρκεια ειρηνικής συγκέντρωσης με αίτημα την εκεχειρία και έκτοτε κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να περάσουν από ανάκριση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι η Ανώτατη Επιτροπή Αράβων πολιτών γνωστή και ως «High Follow Up Committee» είναι ο ανώτατος κρατικός φορέας της αραβικής-παλαιστινιακής μειονότητας στο Ισραήλ  που απαρτίζεται από το Αραβικό Συμβούλιο Δημάρχων, πρώην και νυν βουλευτές της Κνέσετ και άλλους εκπροσώπους των Αράβων πολιτών της χώρας. Η σύλληψη των ηγετών της επιτροπής χαρακτηρίζεται από το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Κ.Κ. του Ισραήλ «δρακόντειο, αντιδημοκρατικό μέτρο που αντανακλά τη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στην ελευθερία του λόγου, στην ελεύθερη πολιτική δραστηριότητα και στα πολιτικά δικαιώματα του παλαιστινιακού πληθυσμού».

Η σύλληψή τους εντάσσεται σε αποφάσεις της διεύθυνσης της αστυνομίας του Ισραήλ για απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων που ζητούν τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και της ισραηλινής κατοχής και η οποία επικυρώθηκε στις 8 Νοεμβρίου από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο πρόεδρος της Ανώτατης Επιτροπής Αράβων πολιτών, Μουχάμαντ Μπαρακίχ

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚ Ισραήλ αναφέρει πως «το μόνο συμπέρασμα από αυτές τις συλλήψεις είναι πως η ακραία ρατσιστική κυβέρνηση του Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει περισσότερη βία μεταξύ Εβραίων και Αράβων, αυτή τη φορά εντός των συνόρων» της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Οι Ουκρανοί λειτουργούν οιονεί στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα