ΑΘΗΝΑ
02:02
|
09.05.2024
Ο Σαουδάραβας αξιωματούχος απαίτησε επίσης τον τερματισμό του βίαιου εκτοπισμού Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Σαουδάραβας πρωθυπουργός και πρίγκηπας διάδοχος στο θρόνο,Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας και των παραβιάσεων των δικαιωμάτων αμάχων ζήτησε σήμερα με ομιλία του στην σύνοδο κορυφής Σαουδικής Αραβίας-Αφρικής στο Ριάντ, ο Σαουδάραβας πρωθυπουργός και πρίγκηπας διάδοχος στο θρόνο, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Από τη σύνοδο κορυφής Σαυδικής Αραβίας-Αφρικής

Ο Σαουδάραβας αξιωματούχος απαίτησε επίσης τον τερματισμό του βίαιου εκτοπισμού Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας λέγοντας κατά λέξη:

«Καταδικάζουμε τη στρατιωτική επίθεση που αντιμετωπίζει η Λωρίδα της Γάζας, τη στοχοποίηση πολιτών, τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές».

Αυτή η τοποθέτηση και οι διατυπώσεις του Σαουδάραβα πρίγκηπα και διαδόχου στο θρόνο έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς μέχρι και πριν τις επιθέσεις της 7ης Οκτώβρη της Χαμάς είχε εμπλακεί σε ζωηρές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ σε ρόλο μεσολαβητή για συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων με κάποια υποτυπώδη ανταλλάγματα αλλά όχι λύση για το παλαιστινιακό.

Οι δύο σημαντικές σύνοδοι το Σαββατοκύριακο στο Ριάντ

Αύριο, Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών χωρών του 22μελούς Αραβικού Συνδέσμου στη διάρκεια της οποίας θα επιχειρηθεί η έκδοση κοινής ανακοίνωσης που θα καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας με αναφορές και στο τι θα πρέπει να γίνει μετά τον τερματισμό του πολέμου.

Σύμφωνα με διπλωματικές αραβικές πηγές, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου θα επιχειρήσουν να εκπέμψουν ένα «ισχυρό και ενιαίο μήνυμα»  που θα προκαλέσει μία σχετική αίσθηση στις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες.

Την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου στο Ριάντ θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας παρουσία του Ιρανού Προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί που θα μεταβεί για πρώτη φορά εκεί μετά τη σημαντική συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων του Ιράν με τη Σαουδική Αραβία με τη μεσολάβηση της Κίνας τον Μάρτιο του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα