ΑΘΗΝΑ
23:38
|
18.05.2024
Αποδοκιμασίες, διακοπές και εντάσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που ζήτησε άμεσα σαφή απόφαση για τα τέσσερα υπό διαγραφή στελέχη.
Ζήτησε άμεση και σαφή απόφαση από την ΚΕ για την διαγραφή των 4
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον απόηχο της χθεσινής προαναγγελίας από τον Στέφανο Κασσελάκη δημοψηφίσματος για την διαγραφή των τεσσάρων κορυφαίων στελεχών και εν μέσω ηχηρών αποχωρήσεων με τελευταίες αυτές του Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Βούτση, συνέρχεται σήμερα στο President η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε την Κεντρική Επιτροπή να πάρει άμεσα σαφή απόφαση για τα τέσσερα υπό διαγραφή στελέχη, σε μια τοποθέτηση που προκάλεσε πολλές εντάσεις στην αίθουσα.

Ξεκίνησε την ομιλία του μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών, τονίζοντας ότι «χάσαμε 600.000 ψήφους γιατί δεν μπορέσαμε να δώσουμε αξιόπιστη πρόταση ότι θα βελτιώσουμε την ζωή των πολιτών. Πώς να την δώσουμε μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Θα μου πείτε ότι η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς. Αυτή όμως είναι η εύκολη απάντηση, άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας», προκαλώντας τις πρώτες αποδοκιμασίες.

«Βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις για το αν οι διαγραφές πρέπει να συζητηθούν, αν μπορεί να συζητηθούν, αν είναι ώρα να συζητηθούν – κι όλα αυτά τη στιγμή που το κόμμα στερεύει από ανάσες», τόνισε, ερχόμενος στο επίδικο της σημερινής συνεδρίασης.

«Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά τους στην πράξη. Πάρτε απόφαση άμεσα και καθαρά!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε μία ομιλία που χαρακτηρίστηκε από εντάσεις διακοπές και αποδοκιμασίες που ανάγκασαν το προεδρείο να παρέμβει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, απειλώντας παριστάμενους με… αποβολή από την αίθουσα.

Όσο αφορά στην εσωστρέφεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε λόγο για «τεράστια κείμενα με αόριστες σάλτσες». «Τέλος η καμαρίλα και η κομματίλα» τόνισε και μίλησε για «πολιτική του πουμαρό», τονίζοντας πως αυτή η κατάσταση πρέπει να πάρει τέλος.

«Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι επιθεώρηση και παραμένει. Ένας που λέει ότι μπήκε η ολιγαρχία και είναι στο κόμμα. Ένας που ανακοινώνει νέο κόμμα παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο και παραμένει. Αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον πρόεδρο τα στελέχη, τα μέλη και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν το επιτρέπετε. Σε άλλο κόμμα θα είχαν διαγραφεί μέσα σε λίγες ώρες. Είναι η πραγματικότητα που πονάει. Τα στελέχη που λένε ούφο τους ψηφοφόρους παραμένουν στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει. Εσείς το επιτρέπετε;», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σε πολύ έντονο ύφος.

«Δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι – όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν.  Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΕ που ξεκίνησε με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση.

«Η σημερινή μέρα λοιπόν είναι η μέρα της παραδοχής. Η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών, δεν είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η αρχή της ενότητας. Η ενότητα αρχίζει τώρα. Μία ενότητα από την οποία δεν περισσεύει κανείς» τόνισε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος ότι διαθέτει προσωπικό κύκλο, γεγονός που άναψε για μια ακόμα φορά τα αίματα στην αίθουσα.

«Όλοι εμείς που θα ξεκινήσουμε σήμερα είμαστε πολλοί, διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε ένα κοινό: Κανείς μας δε θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της ΝΔ», τόνισε προκαλώντας νέες αποδοκιμασίες.

«Έξω στην κοινωνία. Όλοι και όλες. Αυτήν υπηρετούμε και όχι προσωπικές φιλοδοξίες. Θα φτιάξουμε ένα σαφές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και θα το παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας – επειδή σεβόμαστε την κρίση τους και την ψήφο τους.Θα δημιουργήσουμε τη Σύγχρονη Αριστερά με πρώτη στάση τις Ευρωεκλογές. Θα πείσουμε και θα κυβερνήσουμε. Γιατί αυτό αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Γιατί αυτό αξίζει στην πατρίδα μας», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα