ΑΘΗΝΑ
06:30
|
12.05.2024
Στις Γυναίκες, η Μαροκινή Σικάινα Αταμάνε έκανε την έκπληξη. Πρώτοι Έλληνες οι Καραΐσκος και Πριβιλέτζιο.
Ρεκόρ με χρόνο 2 ώρες 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κενυάτης δρομέας Έντουιν Κίπτο που ήρθε στην Αθήνα με τον τίτλο του φαβορί αναδείχθηκε νικητής του 40ού Μαραθώνιου δρόμου της Αθήνας, τερματίζοντας σε χρόνο 2 ώρες 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα

Ο 30χρονος Μαραθωνοδρόμος έδωσε όλες τις δυνάμεις του στα τελευταία μέτρα και κατόρθωσε να κάνει δική του την καλύτερη επίδοση στην Αθήνα που ανήκε στον συμπατριώτη του Φέλιξ Κίπτσιρτσιρ, ο οποίος στις 9 Νοεμβρίου 2014 είχε τερματίσει σε 2:10.37.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής της κλασικής διαδρομής.

Δεύτερος ήταν ο Κιλίμο Λόκιταμ και τρίτος ο Χένρι Τούκορ Κιτσάνα, αμφότεροι από την Κένυα, ενώ πρώτος Έλληνας αθλητής ήταν για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Παναγιώτης Καραΐσκος, με επίδοση 2:22.37.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 2:23.34, ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Μίνος με επίδοση 2:23.56. 

Στις Γυναίκες, η Μαροκινή Σικάινα Αταμάνε έκανε την έκπληξη περνώντας πρώτη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 2:31.52 και αφήνοντας δεύτερη την «χρυσή» Ολυμπιονίκη στο Τόκιο, την Κενυάτισσα Πέρες Γιέπτσιρτσιρ (2:32.19), με την οποία μονομάχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια της διαδρομής.

Στην τρίτη θέση αλλά ταυτόχρονα και νικήτρια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ήταν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία τερμάτισε σε 2:43.19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεγκ Φόστερ: Να αποκλείσει η FIFA το Ισραήλ λόγω Γάζας

Επίσημα τέλος από την PSG ο Κιλιάν Εμπαπέ

Λεβερκούζεν: Δίνει δωρεάν τατουάζ στους οπαδούς της λόγω… καλής χρονιάς

Ταεκβοντό: Δεύτερος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Δημητρόπουλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα