ΑΘΗΝΑ
04:14
|
06.05.2024
Η αποτίμηση ενός εκρηκτικού διημέρου από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δώρα Αυγέρη, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ηχηρές αποχωρήσεις ιστορικών στελεχών, αινιγματικές παραμονές και υψηλούς τόνους. Από όλα είχε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της πρώτης επί προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη. Για όλα αυτά μίλησε στο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, σήμερα το πρωί της Δευτέρας.

«O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε στην ΚΕ το ζήτημα του δημοψηφίσματος, είχε προηγηθεί ένα διάγγελμα και μία πρόταση, λέγοντας ότι συμπεριφορές που περιλαμβάνουν ύβρεις προς τον πρόεδρο αλλά και προς τα ίδια τα μέλη και το κόμμα, δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο με την Αριστερά. Προϊόντος του χρόνου και της διαδικασίας της 2ημερης ΚΕ όπως απεδείχθη, παρέλκει ο χρόνος, ή αλλιώς, ο λόγος, για τον οποίο θα μπορούσε κάποιος να το κάνει αυτό. Τα πρώην μέλη που εγκαλούνταν αποχώρησαν μόνα τους από το κόμμα. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις τους το πυροδότησαν», είπε αρχικά η κ Αυγέρη αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμωμένο»

«Μιλάμε πλέον για την επόμενη μέρα, που είναι δύσκολη και σκληρή, χωρίς χαρά κα πανηγυρισμούς. Έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμωμένο από πείσμα και ζήλο και θέληση. Να κοιτάξει σε αυτό που είναι προσηλωμένος ένας Αριστερός και προεδρικός άνθρωπος. Δεν έχει την πολυτέλεια ο κόσμος να παρακολουθεί όλα αυτά που γίνονται και λέγονται, θέλει προτάσεις και λύσεις», συμπλήρωσε η ίδια.

Αναφερόμενη στην επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους στόχους, επεσήμανε: «Πλησιάζουμε τους 2 μήνες προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη. Στις 12 η ώρα ο πρόεδρος έχει επίσκεψη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό, κάποιοι και κάποιες επέλεξαν άλλους δρόμους, πλέον δεν θα αξιολογούνται αυτά που λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αξιολογούνται αυτά που κάνουν για την κοινωνία και την αντιπολίτευση που θα κάνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στα άλλα κόμματα.

«Η κριτική που άσκησαν, ξεπέρασε κάθε επίπεδο ανοχής»

«Η κριτική που άσκησαν, ξεπέρασε κάθε επίπεδο ανοχής. Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα. Δύο μήνες τώρα πάρα πολλά λόγια και φαιά ουσία από σεβαστά στελέχη, οι λέξεις που βγήκαν είχαν σκοπό να πληγώσουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και να απομακρύνουν τον κόσμο», είπε η κ. Αυγέρη για την εσωκομματική αντιπολίτευση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος για την παραμονή ή όχι της Έφης Αχτσιόγλου είπε: «Από σήμερα αξιολογείται ο καθένας για την προσπάθεια που κάνει κάποιος, να είναι προσηλωμένος στον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβαλε και δεν συνεχίζει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ενωτική ούτως ώστε να μην «περισσέψει» κανείς; Χθες είπε ότι «μηδενίζουμε» και πάμε για τον στόχο μας χωρίς ομάδες και τάσεις. Αυτό θέλει ο κόσμος. Υπάρχουν όργανα και διαδικασίες, όλοι έχουμε την προσωπική μας άποψη».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα