ΑΘΗΝΑ
01:54
|
06.05.2024
Την επιστολή προς Ισραήλ και Αίγυπτο υπογράφουν διεθνή ΜΜΕ όπως το  CNN, BBC News, The New York Times και το CBS News.
Δημοσιογράφοι καλύπτουν τις συγκρούσεις στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένδεκα μεγάλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί έστειλαν απόψε επιστολή στους ηγέτες της Αιγύπτου και του Ισραήλ (χώρες που έχουν σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας) να επιτρέψουν την πρόσβαση των δημοσιογράφων στον παλαιστινιακό θύλακα για καλύψουν τις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου.

«Καθώς η σημερινή κρίση μπαίνει στην έκτη βδομάδα της, υπάρχει ανάγκη για περισσότερους δημοσιογράφους που θα καταγράφουν τα γεγονότα στο έδαφος περισσότερο από ποτέ. Ειδικά, όταν υπάρχει πολλή πληροφόρηση η οποία μοιράζεται ανεπίσημα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» αναφέρει ανακοίνωση των 11 διεθνών ειδησεογραφικών οργανισμών.

Επισημαίνουν επίσης πως «αν και μπορούμε να δούμε εικόνες από λογαριασμούς χρηστών  μέσω Ίντερνετ, εντούτοις «η μόνη αξιόπιστη αναφορά για ό,τι γίνεται εκεί έρχεται από έναν μικρό αριθμό αξιόπιστων  και απίστευτα γενναίων δημοσιογράφων».

Πρόσφατη διαμαρτυρία δημοσιογράφων στη Γάζα για το θάνατο συναδέλφων τους

Την επιστολή προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Σίσι και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου υπογράφουν διεθνή ΜΜΕ όπως το  CNN, BBC News, The New York Times, The Washington Post, Los Angeles Times, Associated Press, CBS News, ABC News, ITV News και Sky News.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα