ΑΘΗΝΑ
23:36
|
07.07.2024
Οι Κενυάτες έχουν στόχο να φυτέψουν 100 εκατομμύρια δέντρα.
Αργία σήμερα για τους Κενυάτες, ώστε να φυτέψουν δέντρα σε όλη τη χώρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Κενυάτες έχουν λάβει ειδική αργία για να φυτέψουν 100 εκατομμύρια δέντρα ως μέρος του στόχου της κυβέρνησης να φυτέψει 15 δισεκατομμύρια δέντρα σε 10 χρόνια.

Η εθνική αργία θα επιτρέψει σε «κάθε Κενυάτη να έχει την πρωτοβουλία», σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Soipan Tuya.

Κάθε Κενυάτης ενθαρρύνεται να φυτέψει τουλάχιστον δύο σπορόφυτα, οδηγώντας στον στόχο των 100 εκατομμυρίων.

Περίπου 150 εκατομμύρια δενδρύλλια έχουν διατεθεί σε δημόσια φυτώρια.

Η κυβέρνηση θα παράσχει τα σπορόφυτα δωρεάν στα δασικά κέντρα της για να φυτευτούν από τους πολίτες σε καθορισμένους δημόσιους χώρους. Αλλά έχει επίσης ενθαρρύνει τους Κενυάτες να αγοράσουν τουλάχιστον δύο σπορόφυτα για να φυτέψουν στη δική τους γη.

Ο Πρόεδρος Γουίλιαμ Ρούτο ηγείται της δράσης στο Μακουένι στα ανατολικά της χώρας. Οι υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου έχουν σταλεί σε άλλες περιφέρειες για να ηγηθούν της διαδικασίας μαζί με τους διοικητές των νομών.

Η δενδροφύτευση θα παρακολουθείται μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία παρακολουθεί τη δράση επιτρέποντας σε άτομα και οργανισμούς να καταγράφουν δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των ειδών φυτών, του αριθμού και της ημερομηνίας φύτευσης.

Η εφαρμογή Jaza Miti θα βοηθήσει επίσης τους ανθρώπους να φυτέψουν τα κατάλληλα σπορόφυτα ταιριάζοντας την τοποθεσία με τα κατάλληλα είδη, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το τοπικό μέσο Citizen TV ανέφερε το βράδυ της Κυριακής ότι η ανταπόκριση ήταν «καταπληκτική» και ότι είχαν ήδη γίνει δύο εκατομμύρια εγγραφές στην εφαρμογή μέχρι την Κυριακή.

Ωστόσο, είπε ότι η φύτευση δεν θα γίνει στη βορειοανατολική περιοχή, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες.

Η χώρα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει έντονες βροχοπτώσεις Ελ Νίνιο που έχουν σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους, χιλιάδες εκτοπίζουν και έχουν υποστεί ζημιές σε υποδομές – με τη βόρεια περιοχή να έχει πληγεί περισσότερο.

Από την άλλη, η περιβαλλοντολόγος Τερέσα Μουθόνι είπε στο BBC ότι η πρωτοβουλία ήταν μια «πολύ καλή ιδέα», αλλά ότι η άσκηση δεν οργανώθηκε με τρόπο που να διασφαλίζει ότι όλοι θα ήταν εκεί έξω και θα φυτεύουν δέντρα.

Είπε ότι «πολλοί άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν τη δουλειά τους για να βάλουν φαγητό στο τραπέζι… έρχεται σε μια εποχή που η οικονομία μας δεν πάει καλά, οπότε πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται οικονομικά».

Σημείωσε επίσης ότι «πολλά από τα 150 εκατομμύρια δέντρα που είναι διαθέσιμα» στα δημόσια φυτώρια ήταν εξωτικά. «Είναι πολύ σημαντικό να φυτέψουμε τα σωστά δέντρα στο σωστό μέρος», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση έχει επίσης επικριθεί για την υπεράσπιση της δενδροφύτευσης, ενώ δεν κατάφερε να τιθασεύσει την παράνομη υλοτομία στα δημόσια δάση – πρόσφατα ήρε την απαγόρευση της υλοτομίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Νικητής η Αριστερά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου

Ένας Άι Βασίλης στον Λευκό Οίκο

50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα