ΑΘΗΝΑ
06:38
|
02.05.2024
Σύμφωνα με πηγές του μέσου, ο Ουκρανός συνταγματάρχης μαζί με την ομάδα του έδρασαν βάσει εντολών που έλαβαν από ανώτερους αξιωματούχους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, υψηλόβαθμος Ουκρανός στρατιωτικός βρίσκεται πίσω από την δολιοφθορά στους αγωγούς αερίου Nord Stream 1 και 2, πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Το πόρισμα αυτό έρχεται να προστεθεί μαζί με αντίστοιχα αποτελέσματα ερευνών που έχουν διεξαχθεί από άλλα ενημερωτικά μέσα.

«Ο Roman Chervinsky, ένας 48χρονος συνταγματάρχης που υπηρέτησε στις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας, ήταν ο συντονιστής της επιχείρησης Nord Stream, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν τον ρόλο του, διαχειριζόμενος μια ομάδα έξι ατόμων που νοίκιασε ένα ιστιοφόρο με ψευδείς ταυτότητες και χρησιμοποίησε καταδυτικό εξοπλισμό βαθέων υδάτων για να τοποθετήσει εκρηκτικά στους αγωγούς αερίου. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, τρεις εκρήξεις προκάλεσαν τεράστιες διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 που εκτείνονται από τη Ρωσία στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα. Η επίθεση άφησε ανέπαφη μόνο μία από τις τέσσερις συνδέσεις αερίου του δικτύου καθώς πλησίαζε ο χειμώνας»

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του μέσου, ο Ουκρανός συνταγματάρχης, μαζί με την ομάδα του πραγματοποίησαν το σχέδιο, βάσει εντολών που έλαβαν από ανώτερους αξιωματούχους.

Ο ίδιος ο Roman Chervinsky αρνήθηκε τις κατηγορίες, μέσω του δικηγόρου του.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού δήλωσε στο Reuters πως δεν έχει «καμία πληροφορία» για τον ισχυρισμό αυτόν, με την Washington Post να αναφέρει στο δημοσίευμα της πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν γνώριζε για την επιχείρηση, με τον ίδιο τον Πρόεδρο να αρνείται συστηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της Ουκρανίας στις εκρήξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα