ΑΘΗΝΑ
18:20
|
02.05.2024
Πιέσεις στους εφοπλιστές 30 χωρών, ασκούν οι ΗΠΑ διαβλέποντας πιθανές παραβιάσεις του δυτικού εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία.
ΗΠΑ, Κυρώσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ειδοποίηση στους πλοιοκτήτες πάνω από 100 δεξαμενόπλοιων για πιθανές παραβιάσεις του αμερικανικού εμπάργκο σε ρωσικό πετρέλαιο έστειλε την περασμένη Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς.

Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο ζητά να πληροφορηθεί από δεκάδες πλοιοκτήτες σε 30 χώρες (πιθανώς ανάμεσά τους να είναι και η Ελλάδα που θεωρείται υπερδύναμη στον χώρο της διεθνούς ναυτιλίας) περαιτέρω πληροφορίες για τα πάνω από 1000 σκάφη που θεωρούνται πως μεταφέρουν «παράνομα» ρωσικό αργό πετρέλαιο κατά παράβαση του δυτικού εμπάργκο (ΗΠΑ, ΕΕ, G7, Αυστραλία) στη Ρωσία σε αντίποινα για την ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Οι χώρες αυτές έχουν επιβάλλει πλαφόν 60 δολαρίων ανά βαρέλι ρωσικού αργού πετρελαίου από τον περασμένο Δεκέμβρη σε μία προσπάθεια να επιβάλλουν στη Ρωσία κυρώσεις για την επίθεσή τους στην Ουκρανία.

Το δυτικό εμπάργκο απαγορεύει στις εταιρίες χωρών της Δύσης την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς, ασφάλισης και χρηματοδότησης αγοράς πετρελαίου πάνω από το πλαφόν με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του φθηνότερου ρωσικού πετρελαίου να διοχετεύεται κατά κόρον στις αγορές της Ινδίας και της Κίνας αντί σε εκείνες της Ευρώπης με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση  τις τιμής του «μαύρου χρυσού» στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα