ΑΘΗΝΑ
02:09
|
21.09.2024
Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός προβλέπει σύγχρονο συγκρότημα γραφείων, πιστοποιημένο με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα βιοκλιματικών κτιρίων.
Από την υπογραφή του συμβολαίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το οριστικό συμβόλαιο για την ανέγερση και αγορά από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) του νέου Δικαστικού Μεγάρου του Πειραιά υπογράφηκε σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το νέο οικόπεδο για την ανέγερση του δικαστικού μεγάρου Πειραιά ανέρχεται σε 80,954 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται να αναγερθεί στον Άγιο Διονύσιο του δήμου Πειραιά, επί των οδών Χαϊδαρίου, Φωκίωνος και Παπαστράτου, με έκταση 12.350,14 τμ.

Στο οικόπεδο αυτό θα ανεγερθεί νέο κτίριο γραφείων συνολικής δόμησης περίπου 36.000 τμ για τη στέγαση όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης του Πειραιά σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη γραμμή του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός προβλέπει ένα σύγχρονο συγκρότημα γραφείων, πιστοποιημένο με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα περιβαλλοντικής βαθμονόμησης βιοκλιματικών κτιρίων LEED. Τα κτίρια μάλιστα θα χαρακτηρίζονται από ενεργειακή κατανάλωση τουλάχιστον 20% χαμηλότερη από τα κατώτατα όρια που έχουν οριστεί για την κατασκευή κτιρίων μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. Προβλέπεται επίσης το προς ανέγερση κτίριο (που αναμένεται να είναι έτοιμο ως το τέλος του 2025) να περιβάλλεται από εκτεταμένους χώρους πρασίνου που θα αναβαθμίσει αισθητά όλη τη συγκεκριμένη περιοχή του Πειραιά, η οποία τελεί σε διαδικασία ανάπλασης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στη συμβολή του προκατόχου του Κώστα Τσιάρα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το πρώτο πράσινο δημόσιο κτίριο που θα κατασκευαστεί στη χώρα θα είναι για τη Δικαιοσύνη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων DIMAND Δημήτρης Ανδριόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για την «ολοκλήρωση μιας πολύ διαφανούς διαδικασίας» και πρόσθεσε: «Θα είναι ένα πολύ συμβολικό κτίριο και λόγω του μεγέθους του και λόγω της σπουδαιότητας των Αρχών, των υπηρεσιών και των ανθρώπων τους που θα στεγάσει. Θα είναι το πρώτο πράσινο δημόσιο κτίριο και η απαρχή για να αλλάξει η δημόσια διοίκηση στη χώρα όσον αφορά τις εγκαταστάσεις της. Θα προσπαθήσουμε να το παραδώσουμε μέχρι τα τέλη του 2025».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το νέο Δικαστικό Μέγαρο είναι «ένα από τα σπουδαιότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών στον Πειραιά», που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλίας Κλάππας τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την πόλη, για τη Δικαιοσύνη για τους δικηγόρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα