ΑΘΗΝΑ
22:10
|
02.05.2024
Η ρωσική Άνω Βουλή απαιτεί ομόφωνα την άμεση παύση των παράνομων οικονομικών, εμπορικών και χρηματοπιστωτικών κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Κούβας.
Οι σημαίες Κούβας και Ρωσίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τερματισμό του πολυετούς και άδικου αμερικανικού εμπάργκο σε βάρος της Κούβας ζήτησε σήμερα με ψήφισμά της η ρωσική Άνω Βουλή εξηγώντας πως εντάσσεται στις «νεο-αποικιοκρατικές πολιτικές των ΗΠΑ» που επιβάλλουν μονομερείς κυρώσεις κατά κυρίαρχων κρατών. Εκτιμά επίσης πως το αμερικανικό εμπάργκο συνιστά «κατάφωρη παραβίαση των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας του ΟΗΕ.

Επιπλέον, χαρακτηρίζει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Κούβας «παράνομες, άδικες και καταστροφικές» επειδή επιδιώκουν τη καταφορά πλήγματος στον λαό της Κούβας και την υπονόμευση των οικονομικών και ανθρωπιστικών δεσμών τής με άλλες χώρες.

Οι Ρώσοι βουλευτές, αναφέρουν, πως μοιράζονται τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας σε σχέση με τις ενέργειες ορισμένων χωρών όπως ο αμερικανικός νόμος Χελμς και Μπάρτον του 1996 που παραβιάζει τα νόμιμα συμφέροντα ατόμων και οντοτήτων  αλλά και υπονομεύουν την ελευθερία του εμπορίου και της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Τέλος, η ρωσική Άνω Βουλή απαιτεί ομόφωνα την άμεση παύση των παράνομων οικονομικών, εμπορικών και χρηματοπιστωτικών κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Κούβας και επιβεβαιώνει τη αταλάντευτη υποστήριξή της στον λαό της Κούβας και στον θαρραλέο του αγώνα για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία παρά την οικονομική και πολιτική επιθετικότητα των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα