ΑΘΗΝΑ
06:10
|
05.05.2024
Κατηγορούν τον Πρόεδρο Μπάιντεν για «διάδοση παραπληροφόρησης» και φιλο-ισραηλινή στάση ενώ διαπράττονται εγκλήματα πολέμου.
Τζο Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις έντονες αντιδράσεις 100 Αμερικανών διπλωματών και υπάλληλοι της οργάνωσης αρωγής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, USAID, προκαλεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της αμερικανικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Axios.com, η αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, τουλάχιστον 100 Αμερικανοί διπλωμάτες σε 5σέλιδο υπηρεσιακό υπόμνημα με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2023, που απευθύνεται προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατηγορούν τον Πρόεδρο Μπάιντεν για «διάδοση παραπληροφόρησης» και ψευδείς ειδήσεις κατά την ομιλία του στις 10/10 όταν έκανε λόγω για «φωτογραφίες τρομοκρατών που αποκεφαλίζουν παιδιά» τις οποίες στη συνέχεια αναγκάστηκε να διαψεύσει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου γιατί επρόκειτο για μυθεύματα των ισραηλινών αρχών. Επιπλέον επικρίνουν τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την «αμφισβήτηση του αριθμού των θανάτων» στη Γάζα, στις 27 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι δεν είχε «καμία εμπιστοσύνη» στα στοιχεία που παρέχονται από το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Οι διπλωμάτες επισημαίνουν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ σε κοινή θέα επισημαίνοντας ως τέτοια την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης, τον περιορισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας και τις επιθέσεις που ανάγκασαν μαζικά τον εκτοπισμό άνω του ενός εκατομμυρίου αμάχων.

Ζητούν επίσης από την πολιτική ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλους ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους να επανεκτιμήσουν την πολιτική των ΗΠΑ έναντι του Ισραήλ και να απαιτήσουν κατάπαυση πυρός και όχι… «ανθρωπιστικές» παύσεις και να συνηγορήσουν υπέρ της απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς και το Ισραήλ επισημαίνοντας πως υπάρχουν πολλές χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ που έχουν κλειστεί δίχως καν απαγγελία κατηγοριών στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα