ΑΘΗΝΑ
09:10
|
03.05.2024
Σκίτσα των Κάρλος Λατούφ, «Κωστάκης Σκίτσα» και Γιώργου Κωνσταντίνου. Οι «Ζωές των Ρομά μετράνε» ή μήπως όχι;
Πέραμα 2021, Κάρλος Λατούφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μεσάνυχτα Σαββάτου 11/11/2023 προς Κυριακή 12/11/2023, 17χρονος Ρομ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, έπειτα από καταδίωξη. Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ, υπό συνθήκες που «ακόμη ερευνώνται. Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία,  για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια; Ένα πάθημα (Νίκος Σαμπάνης 2021), που έγινε πάθημα (Κώστας Φραγκούλης 2022) και ξαναγίνεται πάθημα σήμερα. Πάντα για Ρομά. Ελπίζουμε ειλικρινά να είναι το τελευταίο», έγραφε την επομένη της τραγωδίας στο Λεοντάρι Βοιωτίας η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά (Ελλάν-Πασέ) εκφράζοντας την ελπίδα ο Χρήστος να είναι το τελευταίο θύμα.

Δεν θα είναι γιατί…

Την απάντηση την έδωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Γιάννης Οικονόμου: «Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι όταν έχουμε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, πολλαπλασιάζονται δυστυχώς οι πιθανότητες να έχεις περιστατικά με τραγική κατάληξη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι να το λαμβάνουμε υπόψη μας».

Δεν θα είναι γιατί…

Την απάντηση τη δείχνει ο Βραζιλιάνος Κάρλος Λατούφ με το σκίτσο που σχεδίασε για τη δολοφονία του Ρομ Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, το 2021.

Την απάντηση τη δείχνει και ο «Κωστάκης Σκίτσα» με το σκίτσο που σχεδίασε για τη δολοφονία του Χρήστου Μιχαλόπουλου στη Βοιωτία, το 2023.

Δεν θα είναι γιατί…

Την απάντηση τη δείχνει με το σκίτσο του ο Γιώργος Κωνσταντίνου:

«Τον σκότωσες! Γιατί Θεέ μου, γιατί… Τι σου έκανε το παιδί για να το πυροβολήσεις… Γιατί το κάνατε; Ένα ασθενοφόρο παιδιά γρήγορα» ακούγεται να φωνάζουν άτομα που βρίσκονταν μαζί με τον 17χρονο στο βίντεο-ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha.

Τρεις νεκροί σε τρία χρόνια ζητούν ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ (του Γιώργου Κωνσταντίνου).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα