ΑΘΗΝΑ
18:50
|
02.05.2024
Μετά την ψηφοφορία, παραιτήθηκαν 12 «σκιώδεις» υπουργοί των Εργατικών.
Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρετανοί Εργατικοί και Συντηρητικοί βουλευτές καταψήφισαν απόψε πρόταση που κατέθεσαν στη Βουλή των Κοινοτήτων Σκωτσέζοι εθνικιστές βουλευτές από το κόμμα SNP που ζητούσε την άμεση εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Συνολικά 293 βουλευτές και των δύο κομμάτων καταψήφισαν την πρόταση του SNP για άμεση εκεχειρία, 125 ψήφισαν υπέρ.

Η ψηφοφορία αυτή ανέδειξε προβλήματα και κόντρες στο εσωτερικό του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία του Κιρ Στάρμερ, μιας που 56 βουλευτές αψήφισαν την έκκληση του αρχηγού τους να μην υποστηρίξουν το αίτημα για άμεση εκεχειρία στη Γάζα.

Μετά την ψηφοφορία, παραιτήθηκαν 12 «σκιώδεις» υπουργοί των Εργατικών μεταξύ των οποίων η Γιασμίν Κουρέσι, ο Αφζάλ Χαν κ.α. Οι 12 φαίνεται πως προτίμησαν να φύγουν μόνοι τους αντί να τους αποπέμψει ο Κιρ Στάρμερ μιας που προηγουμένως είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως θα τους απέπεμπε ο ηγέτης των Εργατικών από τους τομείς ενδιαφέροντος που είχαν αναλάβει.

Όσο για τον ηγέτη των Εργατικών, αυτός εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως είναι υπέρ της τήρησης του ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα, και των  «ανθρωπιστικών παύσεων που θα επιτρέψουν την πρόσβαση σε βοήθεια, τρόφιμα, νερό, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα». Υποστήριξε επίσης πως το κόμμα του έχει εκφράσει τις «ανησυχίες» για το μέγεθος των απωλειών αμάχων» ενώ ο ίδιος είπε πως λυπάται για την  αντίθετη άποψη «ορισμένων συναδέλφων» που «δεν μπόρεσαν να  υποστηρίξουν τη θέση αυτή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα