ΑΘΗΝΑ
07:34
|
02.05.2024
Δεν έχουν φυσική παρουσία οι ΗΠΑ στη Γάζα, ούτε μπορούν να συλλέξουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Έτσι, παπαγαλίζουν την προπαγάνδα του Ισραήλ.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκχ, παραδέχθηκε σήμερα (15/11/23) πως οι «εκτιμήσεις» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με τις λεγόμενες «μυστικές» στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο αλ Σίφα δεν είναι τίποτε παραπάνω από ανακύκλωση των ισραηλινών ψευδών ειδήσεων (fake news) και προπαγάνδας.

Η Σινγχ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Πεντάγωνο ανέφερε πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν φυσική παρουσία στο έδαφος της περιοχής και επομένως καμία μυστική υπηρεσία δεν είναι ικανή να συλλέξει «επιβεβαιωμένες» πληροφορίες από ή για το νοσοκομείο αλ Σίφα.

Ωστόσο, ερωτηθείσα εάν προερχόταν από το Ισραήλ η ενημέρωση  για αποχαρακτηρισμένες «απόρρητες πληροφορίες» που ανέφεραν πως η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ λειτουργούν μέσα από τα νοσοκομεία, εκείνη αρνήθηκε να απαντήσει.

Το μόνο που επανέλαβε ακούραστα ήταν πως στο έδαφος της Γάζας δεν υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες, ούτε διαθέτουν κάποιου είδους παρουσία ή πρόσβαση στα νοσοκομεία ώστε να πιστοποιήσουν τις πληροφορίες περί βάσεων ή διοικητηρίων της Χαμάς κάτω από αυτά…

Η στάση αυτή δεν αποκαλύπτει μόνον τις αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις «ψυχολογικού πολέμου» και τα ψέματα που διοχετεύουν για να δικαιολογήσουν τρανταχτά εγκλήματα πολέμου όπως η εισβολή στρατού σε νοσοκομεία, αλλά και τις κινήσεις και επιχειρήσεις που μεθοδεύουν στο πλαίσιο ευρύτερων σχεδιασμών για βίαιο εκτοπισμό των Παλαιστινίων της Γάζας ώστε να εγκαταλείψουν τον θύλακα πιθανώς ασκώντας έντονη πίεση στην Αίγυπτο να τους δεχθεί στη Χερσόνησο του Σινά όπου εδώ και καιρό έχουν (οι Ισραηλινοί) προτείνει την μετεγκατάστασή τους αρχικά σε παραγκουπόλεις της περιοχής και στη συνέχεια σε διαμερίσματα που μπορούν να αγοραστούν σε τιμές ευκαιρίες από το ισραηλινό κράτος ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το μεγαλύτερο μέρος ή και όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα