ΑΘΗΝΑ
03:08
|
19.09.2024
Άρθρο της ιορδανικής εφημερίδας Al Ghad προβλέπει την κατάρρευση του Ισραήλ, το τέλος της αμερικανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή και μία Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της ιορδανικής εφημερίδας Al Ghad γραμμένο στα εβραϊκά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκαλεί στον αραβικό κόσμο και σε μερίδα το ισραηλινού Τύπου το σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης της ιορδανικής εφημερίδας AlGhad («Αύριο») που είναι γραμμένο στα εβραϊκά, συνοδεύεται από μετάφραση στα αραβικά, και προβλέπει την κατάρρευση του Ισραήλ μετά το τέλος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Το άρθρο με τίτλο «Τι θα συμβεί μετά στο Ισραήλ;» εκτιμά επίσης πως μία τέτοια εξέλιξη θα σημάνει το τέλος της αμερικανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή και την ανατολή μίας «νέας παγκόσμιας τάξης» μετά την καταστροφή του Ισραήλ.

«Όλος ο κόσμος ασχολείται με το τι θα συμβεί μετά τη Χαμάς στη Γάζα αλλά κανένας δεν κοιτά την άλλη πλευρά ούτε διερωτάται τι θα συμβεί μετά στο Ισραήλ» ξεκινά ο πρόλογος του ενδιαφέροντος άρθρου μίας εφημερίδας που προβάλλεται στην Ιορδανία σαν «ανεξάρτητη».

 Η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων πως το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο Ισραήλ έχει αυξηθεί κατά 400% μετά την έναρξη του πολέμου κάτι που θεωρείται ανακριβές. Σε κοινωνικό επίπεδο το άρθρο αναφέρει πως το Ισραήλ κάθεται σήμερα «σε δύο πυριτιδαποθήκες»: τους εποίκους στη Δυτική Όχθη και τις οικογένειες των ομήρων στη Γάζα, εκτιμώντας πως μία από τις δύο ή ΄και οι δύο μπορεί «να σκάσουν ανά πάσα στιγμή».’

Στο διπλωματικό μέτωπο ο άγνωστος αρθρογράφος της εφημερίδας αναφέρει πως το Ισραήλ χάνει τη διεθνή υποστήριξη που είχε δεδομένη αμέσως μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη ενώ ασκώντας μία κριτική ματιά στην έκβαση των έως τώρα επιχειρήσεων του στρατού στον θύλακα αναφέρει πως «δεν έχει πετύχει τους στόχους» παρά τις χερσαίες επιχειρήσεις κυρίως στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Προτείνει στους λαούς της περιοχής να δουν πως το Ισραήλ «δεν είναι μία αναπόφευκτη μοίρα αλλά ένας χάρτινο σύνολο εποικισμών» που δεν θα μπορέσει τελικά να αντισταθεί «στην εθνική αντίσταση» των Παλαιστινίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο τη νέα σεζόν

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο με το Λίβανο, μετά το νέο κύμα εκρήξεων

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα