ΑΘΗΝΑ
05:19
|
07.05.2024
Τα ονόματα των 24.500 νεκρών στρατιωτών δεν είναι ο πραγματικός απολογισμός, αλλά το 70% των απωλειών, ανέφεραν Ουκρανοί ερευνητές.
Ουκρανοί στρατιώτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες εκτιμήσεις σχετικά με τον αριθμό Ουκρανών νεκρών στρατιωτών στα πεδία συγκρούσεων από την αρχή της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022 έκαναν σήμερα Ουκρανοί ερευνητές πιθανολογώντας πως ως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 25.000 στρατιώτες. Οι ίδιοι θεωρούν επίσης πως οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ξεπερνούν συνολικά τις 30.0000.

Ο ιστορικός Γιαροσλάβ Τιντσένκο και ο εθελοντής Ερμάν Σαποβαλένκο αναφέρουν στο ουκρανικό περιοδικό Tyzhden ότι έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές ο θάνατος τουλάχιστον 24.500 ουκρανών στρατιωτών. Επισημαίνουν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι μεγαλύτερος, αφού πολλοί εκ των 15.000 αγνοουμένων είναι πιθανότατα νεκροί.

«Προφανώς, τα ονόματα των 24.500 νεκρών στρατιωτών δεν είναι ο πραγματικός απολογισμός, αλλά κατά την εκτίμησή μας ο αριθμός αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 70% των απωλειών» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, έγραψαν, εκτιμώντας πως περισσότεροι από 30.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Κατ΄αναλογία 1:3, οι συγγραφείς υπολογίζουν πως σχεδόν 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί στα πεδία των μαχών.

Το Κίεβο αρνείται να δημοσιοποιήσει πληροφορίες για τις απώλειες Ουκρανών στρατιωτικών με το πρόσχημα πως η δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων θα ωφελούσε τη Ρωσία.

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times τον περασμένο Αύγουστο, Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούσαν πως οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες πλησίαζαν τους 70.000.

Από την άλλη, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τονίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τον απολογισμό των Ουκρανών ερευνητών με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας να δηλώνει πως δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το θέμα.

Οι συντάκτες του άρθρου στο περιοδικό Tyzhden υπογραμμίζουν πως θεώρησαν σημαντικό να δημοσιοποιήσουν αυτά τα στοιχεία, προκειμένου να αντισταθμίσουν αντικρουόμενες εκτιμήσεις που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα