ΑΘΗΝΑ
21:00
|
02.05.2024
Η επιχείρηση στόχευε το Ισλαμικό Κέντρο Αμβούργου, ισλαμικό θρησκευτικό κέντρο με δεσμούς με το Ιράν, που οι αρχές υποπτεύονται ότι υποστηρίζει την Χεζμπολάχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια επιχείρηση εθνικού επιπέδου προχώρησε η γερμανική αστυνομία τα ξημερώματα, με σκοπό την εξάρθρωση Ισλαμιστικών κέντρων στην χώρα.

Η επιχείρηση στόχευε το Ισλαμικό Κέντρο Αμβούργου, ισλαμικό θρησκευτικό κέντρο με δεσμούς με το Ιράν, το οποίο οι αρχές υποπτεύονται ότι υποστηρίζει την Χεζμπολάχ, αλλά και άλλες πέντε οργανώσεις που η αστυνομία δεν κατονόμασε.

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέιζερ, υποστήριξε πως οι οργανώσεις αυτές υποστηρίζουν την -απαγορευμένη στην Γερμανία- Χεζμπολάχ και υπονομεύουν την συνταγματική νομιμότητα της χώρας.

«Έχουμε έντονες υποψίες κατά του θρησκευτικού κέντρου. Παρακολουθείται εδώ και πολύ καιρό από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και έχει χαρακτηριστεί Ισλαμικό. Θα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα που βασίζονται στο κράτος δικαίου»

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι γερμανικές αρχές ερεύνησαν 54 ακίνητα σε επτά ομοσπονδιακά κρατίδια.

«Ειδικά τώρα, σε μια εποχή που πολλοί Εβραίοι αισθάνονται ιδιαίτερα ανασφαλείς, δεν ανεχόμαστε την ισλαμιστική προπαγάνδα ή την υποκίνηση αντισημιτισμού και αντι-Ισραηλισμού» δήλωσε η Υπουργός, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι οργανώσεις διαδίδουν τις επαναστατικές ιδέες των Ανώτερων Ηγετών του Ιράν, με το Ισλαμικό Κέντρο Αμβούργου να καλλιεργεί αντισημιτικά και «αντι-Ισραηλινά» αισθήματα μέσω της επιρροής του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα