ΑΘΗΝΑ
21:18
|
19.05.2024
Όπως είπε, θα έχει συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγιεχ και με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριάντ αλ Μάλικι.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο ΣΚΑΪ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου έχει την έδρα της η Παλαιστινιακή Αρχή, μεταβαίνει σήμερα 16 Νοεμβρίου εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Εμφανιζόμενος απόψε στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ ανακοίνωσε πως θα έχει συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγιεχ και με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριάντ αλ Μάλικι.

Ο Γεραπετρίτης υποστήριξε πως η Ελλάδα παρά το «μικρό μέγεθός της» παίζει ένα σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο που το κέρδισε τα τελευταία χρόνια χάρη στη συνεπή εξωτερική πολιτική που στηρίζεται σε αρχές. Σε αυτή τη βάση αντιμετωπίζουμε «όλες τις μεγάλες κρίσεις με τον ίδιο τρόπο».

«Είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου, κατά του αναθεωρητισμού, κατά των επιθέσεων, δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία τρομοκρατική ενέργεια, και υποστηρίζουμε πάντοτε εκείνον που καθίσταται αμυνόμενος» είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Τους Παλαιστινίους τους έχουμε συναντήσει σε Παρίσι και Αίγυπτο και αύριο εγώ ο ίδιος θα ταξιδέψω στη Ραμάλα και θα έχω συνάντηση με τον πρωθυπουργό και των υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής» είπε ο υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα διαθέτει «σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο» το οποίο θα αξιοποιήσει και σε αυτή την περιοχή κάνοντας λόγο για την ανάγκη να ανοίξουν «βιώσιμοι, ανθρωπιστικοί διάδρομοι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα