ΑΘΗΝΑ
14:28
|
05.05.2024
Τα συνδικάτα Cgil και Uil, δυο από τα τρία μεγαλύτερα της χώρας, απεργούν κατά του προσχεδίου προϋπολογισμού της κυβέρνησης. Ζητούν αύξηση μισθών και κοινωνικά δικαιώματα.
Απεργία στην Ιταλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γενική απεργία προκήρυξαν τα συνδικάτα Cgil και Uil, δυο από τα τρία μεγαλύτερα της Ιταλίας, κατά του προσχεδίου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μελόνι και με αίτημα την αύξηση των μισθών και την κατοχύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η απεργία θα διαρκέσει οκτώ ώρες σε όλους τους κύριους τομείς της δημόσιας διοίκησης, από τα σχολεία μέχρι τα νοσοκομεία και τα ταχυδρομεία. Μοναδική εξαίρεση, ο τομέας των δημοσίων μέσων μεταφοράς: μετά από απόφαση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, να υπογράψει πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων, τα συνδικάτα μείωσαν τη διάρκεια της κινητοποίησης σε μετρό, λεωφορεία και ακτοπλοϊκές συνδέσεις, από τις οκτώ ώρες που είχαν προγραμματιστεί αρχικά, στις τέσσερις. Από την σημερινή απεργία εξαιρούνται μόνον οι αερομεταφορές και η Πυροσβεστική.

Στην κεντρική Ιταλία η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αφορά και τoν ιδιωτικό τομέα, με κύρια έμφαση στο εμπόριο και στις οικοδομές. Για τις 20 του μηνός έχει προκηρυχθεί νέα, οκτάωρη απεργία στο νησί της Σικελίας, στις 27 Νοεμβρίου στην Σαρδηνία, ενώ στις 24 Νοεμβρίου θα απεργήσουν τα μέλη των συνδικάτων Cgil και Uil που εργάζονται στις περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας και την 1η Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι του ιταλικού Νότου.

Συνολικά, πρόκειται για πέντε οκτάωρες κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις σε πενήντα οκτώ πλατείες της Ιταλίας. Το συνδικάτο Cisl, τέλος, παρόλο που ζητά να αλλάξει μεγάλο μέρος του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού, θεωρεί λανθασμένη την προσφυγή στην γενική απεργία και, για τον λόγο αυτό, δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα