ΑΘΗΝΑ
06:26
|
28.04.2024
Τσουνάμι 100 «μεταρρυθμίσεων» στους μπλε φακέλους που παρέδωσε ο πρωθυπουργός στα μέλη της κυβέρνησης.
Μέρες του κινήματος ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντός του Δεκεμβρίου φέρνει στην πολιτική ατζέντα η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την παρακολούθηση των κυβερνητικών πολιτικών, Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ιστοσελίδα liberal.gr, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης που είχε αναφέρει πριν δύο εβδομάδες ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Μέσα στον Δεκέμβριο θα παρουσιάσουμε το Σχέδιο Νόμου για τη δυνατότητα ίδρυσης Μη Κρατικών Πανεπιστημίων και στην Ελλάδα. Είναι προγραμματική μας δέσμευση και κίνηση εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά συμβαίνοντα, ουσιαστικά πρόκειται για διόρθωση μια ιστορικής εκπαιδευτικής ανορθογραφίας. Παράλληλα, θα ενισχύουμε τα Δημόσια Πανεπιστήμια, η στήριξη των οποίων αποτελεί προτεραιότητα μας», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

«Τα επόμενα χρόνια αρχής γενομένης από το 2024 θα υπάρξει ένα μεταρρυθμιστικό σπριντ στην Υγεία, στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη με το νέο δικαστικό χάρτη με στόχο την επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης στα ευρωπαϊκά όρια και φυσικά στην περαιτέρω ψηφιοποίηση του κράτους όπως γίνεται πχ με την ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας για τα κυβερνητικά σχέδια.

Τόνισε δε, ότι στους «μπλε φακέλους» που παρέδωσε ο Πρωθυπουργός στα μέλη της κυβέρνησης «υπάρχει ένας σαφής οδικός χάρτης με περισσότερες από 100 μεταρρυθμίσεις για την επόμενη τετραετία, η πλειονότητα των οποίων αποτελεί μέρος και του εθνικού σχεδίου ανθεκτικότητας και ανάκαμψης Ελλάδα 2.0.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα