ΑΘΗΝΑ
18:11
|
02.03.2024
Μουσική, ποίηση και live visuals παντρεύονται σε μια σύγχρονη εκδοχή ενός βαγκνερικού gesamtkunstwerk.
Poetry in motion στο Half Note Jazz Club
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καλλιτεχνική σύμπραξη των Polkadot καλεί στις 22 Νοεμβρίου (9.30 μ.μ.) στην οπτικοακουστική εμπειρία “Poetry in motion” στο “Half Note Jazz Club”, όπου μουσική, ποίηση και live visuals παντρεύονται με στόχο να δημιουργηθεί μια σύγχρονη εκδοχή ενός βαγκνερικού gesamtkunstwerk. 

Με επικεφαλής στο μουσικό σχεδιασμό τον πολυσχιδή συνθέτη, κιθαρίστα και πολυοργανίστα Τηλέμαχο Μούσα, παρουσιάζουν για πρώτη φορά ένα κύκλο τραγουδιών, από τη νεόκοπη ποιητική συλλογή της Λαμπρινής Μίχου “Αλογάκι με Τρύπα στο Στήθος” (εκδ. Σαιξπηρικόν), όπου τα  ηχοτοπία μεταφράζονται σε εικαστικά περιβάλλοντα σε πραγματικό χρόνο και σε απόλυτη διάδραση από την video artist, Ελένη Ξυνογαλά.

Συνθέτοντας με όχημα την ηλεκτρική κιθάρα, το theremin, προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και τους βοκαλισμούς και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς της σοπράνο – ηθοποιού, Αναστασίας Κατσιναβάκη και τα κρουστά και ρυθμικά περιβάλλοντα του Ιάκωβου Παυλόπουλου, ο Τηλέμαχος Μούσας ακολουθεί τις απαγγελίες της ποιήτριας, που βρίσκεται επί σκηνής, πειραματίζεται με τον ήχο, τη γλώσσα, την έννοια και την άρθρωση. Το τελικό μουσικό αποτέλεσμα μετουσιώνεται σε βιντεοπροβολή που συνοδεύει και σχολιάζει, απεικονίζει και συμπληρώνει αυτή την πολυμεσική εμπειρία. Μαζί τους σε συγκεκριμένα σημεία προσθέτει πινελιές, ως guest, ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντελάκης με το εξαιρετικό, ιδιοσυγκρασιακό jazz πιάνο του.

Μέσα από τα ποιήματα της συλλογής ”Αλογάκι με Τρύπα στο Στήθος” που παρουσιάζονται – υλοποιούνται – εισέρχεται ο θεατής/ακροατής σε έναν διαρκή διάλογο με τη έσω και έξω φύση. Ο λόγος θηλυκός, τρυφερός αλλά και σκληρός, ευάλωτος και κοφτερός, αφουγκράζεται με όλες τις αισθήσεις, στοχάζεται, ανακαλύπτει νέα περιβάλλοντα, αποσυνδέεται και επανασυνδέεται, ενώνεται με το όλο. Η μουσική ακολουθεί την αφηρημένη ιστορία ενός αρχετυπικού προσώπου σε μία γνωσιακή διαδικασία. Περνάει από τη jazz, το μπλουζ και τις post rock μπαλάντες στη new wave, σε ελεύθερα ψυχεδελικά ηχοτοπία, δανείζεται από τροπικές και δωδεκαφθογγικές κλίμακες, ενσωματώνει industrial στοιχεία, scream βοκαλισμούς αλλά και κλασσικούς, ρυθμικές και ελεύθερες απαγγελίες, πολυρυθμίες, προσομοιώσεις, λούπες, κα. Η ελεύθερη χρησιμοποίηση των μέσων του κάθε περφόρμερ στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κόσμου που θα απεικονιστεί ψηφιακά στο live video, που και αυτό με τη σειρά του δανείζεται και αναφέρεται σε στοιχεία από τον αναλογικό κόσμο.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 15-10) μέσω more.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε χρόνια χωρίς τον Μπεχράκη: «Ο Γιάννης είναι το παιδάκι μας, ο αγαπημένος μας»

Ανακαλύφθηκε τοιχογραφία του Φρίξου και της Έλλης στην Πομπηία

Disiecta Membra #2: Γκόμενες και όπλα και ναρκωτικά

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα