ΑΘΗΝΑ
21:43
|
18.05.2024
Συνεχίζονται οι τριγμοί μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας και δεκάδων μελών και στελεχών του κόμματος.
Το μεσημέρι η σύσκεψη της ομάδας «6+6»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα μια κρίσιμη Κυριακή αναμένεται να είναι η σημερινή για την Κουμουνδούρου, καθώς μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας και δεκάδων μελών και στελεχών του κόμματος, συνεδριάζει η ομάδα «6+6» των στελεχών που βρίσκονται κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου με θέμα την παραμονή τους ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα η εν λόγω ομάδα στελεχών, μετά τις συνθήκες που δρομολόγησε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε δριμεία κριτική στη νέα ηγεσία και τον πρόεδρο, με κείμενο που κατέθεσαν και υπογράφουν οι Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Κωστής Καρπόζηλος, Δανάη Κολτσίδα, Νίκος Μπίστης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης.

Η σημερινή πανελλαδική συνδιάσκεψη αναμένεται να αρχίσει λίγο πριν το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης, και πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να συμμετέχουν μερικές εκατοντάδες μέλη του κόμματος. Οποιαδήποτε απόφαση και αν παρθεί είτε θα ανακοινωθεί σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, χαρακτήρισε, την Παρασκευή στην συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, «αποστασία», το ενδεχόμενο να φύγουν οργανωμένα οι βουλευτές.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα. Και ειλικρινά σας λέω ότι δεν υπάρχει στενός κύκλος. Είναι πολύ αξιόλογα στελέχη. Ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει ένα μεγάλο ακτιβιστικό χαρακτήρα στο έργο του, που μου ταιριάζει ο τρόπος που πολιτεύεται. Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει πολύ μεγάλη τεχνοκρατική επάρκεια. Του είχα ζητήσει αρκετές φορές να είναι τομεάρχης Οικονομικών. Πιστεύω ότι πρέπει να μείνουν στον χώρο και ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί. Και στο πολιτικό κέντρο που θέλω να δημιουργήσω από εδώ και πέρα, θα έχουν ισότιμη θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα