ΑΘΗΝΑ
06:42
|
15.07.2024
Συνάντηση του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπείες των σωματείων των εργαζομένων στο Περισσό: «Η κυβέρνηση την 1/1/2024 ετοιμάζεται να μας πετάξει σα στυμμένη…
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στον Περισσσό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, στην έδρα της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό, με αντιπροσωπείες των σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική – Συνδικαλιστική Δουλειά.

Ο γγ της ΚΕ, καλωσορίζοντας τους εργαζόμενους, σημείωσε εξαρχής πως το ΚΚΕ «έκανε άμεσα δεκτό το αίτημα των σωματείων τους για συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, ενόψει της λήξης των συμβάσεων εργασίας πολλών εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις 31/12».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «το ζήτημα αυτό έχει αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα και πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, με σύγχρονα δικαιώματα, όπως επίσης πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης των μονάδων της ΛΑΡΚΟ για την ομαλή επαναλειτουργία της».

Τέλος, σημείωσε πως «πρέπει να επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη ΛΑΡΚΟ και που όσο καθυστερούν δημιουργούν ανασφάλεια και ανησυχία στους εργαζόμενους, ιδίως όσο πλησιάζει το τέλος του χρόνου».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων «εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει σαφή θέση για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που λήγουν στις 31 Δεκέμβρη, όσο και για την πορεία απαξίωσης και εγκατάλειψης που έχουν μπει οι εγκαταστάσεις και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ».

Ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων σήμερα ήλθαμε στην ΚΕ του ΚΚΕ, συναντηθήκαμε με τον γγ, κ. Κουτσούμπα και τον ενημερώσαμε για τις εξελίξεις. Η κυβέρνηση την 1/1/2024 ετοιμάζεται να μας πετάξει σα στυμμένη λεμονόκουπα την ίδια στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ και προοπτική ανάπτυξης. Αυτό που δηλώσαμε και να κοινοποιηθεί είναι το εξής: Έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Από τη πίττα των δισεκατομμυρίων που ετοιμάζονται να φάνε επενδυτές και κυβερνήσεις οι εργαζόμενοι και οι περιοχές μας έχουν ένα κομμάτι που μας αναλογεί και αυτό λέγεται εργασία με δικαιώματα. Αυτό δεν το χαρίζουμε».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ΛΑΡΚΟ και η εθνική καταστροφή μπροστά μας

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου (upd)

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του προαστιακού μεταξύ Πάτρας – Ρίου

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα