ΑΘΗΝΑ
03:07
|
13.05.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες, το 90% όσων συμμετείχαν στη πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ομάδας ζήτησε την άμεση αποχώρηση από το κόμμα.
Η Έφη Αχτσιόγλου, επικεφαλής της ομάδας των «6+6»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των στελεχών της ομάδας Αχτσιόγλου, εξετάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 19 Νοεμβρίου και όλα δείχνουν ότι θα επιλέξουν τον δρόμο της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά την αλλαγή της ηγεσίας του.  

Η σύσκεψη διεξήχθη διαδικτυακά με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων (κι όχι μόνο τα μέλη της ομάδας σύμφωνα με την «Εφ.Συν»), μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Σωτήρης Βαλντέν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 90% όσων συμμετείχαν ζήτησε την άμεση αποχώρηση από το κόμμα. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.

«Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα», σημειώνουν πηγές της ηγετικής ομάδας όσων συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ειδικότερα ότι «η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις».

Τονίζουν ότι «η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης» και πως «υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα». Καταληκτικά, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Πρόκληση από τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας – Απάντηση από το ΥΠΕΞ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα