ΑΘΗΝΑ
05:24
|
17.05.2024
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις για Νεφρολογικό Κέντρο στον Πειραιά που ανήκει στον πατέρα και αδελφό βουλευτή της Ν.Δ. και λειτουργούσε δίχως άδεια.
Η εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ από αριστερά και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από δεξιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, με τις οποίες αφενός επιβεβαίωσε δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας πως ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο στον Πειραιά, που είχε στην κατοχή του ο πατέρας και ο αδελφός του βουλευτή της Ν.Δ., Μιχάλη Λιβανού, λειτουργούσε χωρίς άδεια, αφετέρου κάλυψε τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους που τότε ήταν γενικός γραμματέας  του υπουργείου Υγείας όταν παρευρέθηκε στα εγκαίνια του κέντρου δηλώνοντας πως πήγε εκεί δίχως να γνωρίζει ότι λειτουργούσε δίχως άδεια.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

«Δεν ήταν, όπως σας είπα, η λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου στις αρμοδιότητες του υπουργείου Υγείας» είπε ο Μαρινάκης, προσθέτοντας πως εάν το γνώριζε, δεν θα πήγαινε…

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη

Τις δηλώσεις αυτές η Δώρα Αυγέρη  τις χαρακτήρισε «κυνικές» τονίζοντας πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απέφυγε να διευκρινίσει τα ακόλουθα δύο ζητήματα:

  • Εάν ήταν τυχαίο το γεγονός πως το νεφρολογικό κέντρο άνοιξε χωρίς άδεια ενώ ήταν ιδιοκτήτες στενά συγγενικά πρόσωπα βουλευτή της Ν.Δ.
  • Εάν όφειλε ή όχι να γνωρίζει ο Μάριος Θεμιστοκλέους και οι άλλοι βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. εάν λειτουργούσε νόμιμα το κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας ενώ πήγαν στα εγκαίνια.

Η Δώρα Αυγέρη σχολίασε έτσι  πως ο Παύλος Μαρινάκης κάλεσε να μην «πολιτικοποιούμε» το θέμα επειδή μάλλον η κυβέρνηση έχει μπερδέψει τη δουλειά της με τις δουλειές ιδιωτών-συγγενών βουλευτών της. Και καταλήγει:

«Η χώρα δεν είναι τσιφλίκι της (κυβέρνησης) για να κάνει το χατίρι σε ‘ημέτερους’, βάζοντας μάλιστα σε σοβαρότατους κινδύνους το κοινωνικό σύνολο. Ο έλεγχος της ‘δουλειάς’ της κυβέρνησης είναι καθήκον και υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα