ΑΘΗΝΑ
04:28
|
15.07.2024
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νέο νομοσχέδιο ως «μία παρέμβαση δίκαιη, ευθυγραμμισμένη με τον πολιτικό μας λόγο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό πλαίσιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «μία μεγάλη εθνική πρωτοβουλία κατά της φοροδιαφυγής», παρά τις έντονες αντιδράσεις από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

 Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ως επιχείρημα πως «δεν μπορεί να εμφανίζει μικρότερο εισόδημα ένας εργοδότης από τους εργαζόμενους ή το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει μηδενικό εισόδημα», δηλώνοντας πως το νέο νομοσχέδιο είναι «μία παρέμβαση δίκαιη, ευθυγραμμισμένη με τον πολιτικό μας λόγο. Μία παρέμβαση τολμηρή μεταρρυθμιστική, από την οποία δεν θα υποχωρήσουμε. Θα την κάνουμε πράξη».

Το πρωί ο υφυπουργός οικονομίας, Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο σε συνέντευξη στο Realfm, αναφέρθηκε σε ανάγκη συγχώνευσης των επιχειρήσεων που λειτουργούν, για λόγους «ανταγωνιστικότητας», με τον δημοσιογράφο να τον ρωτά εάν ήταν προεκλογικά ενήμεροι οι ψηφοφόροι.

«Δεν θα έπρεπε να τους ενημερώσετε προεκλογικά ότι το μοντέλο οικονομίας που θέλετε αφορά μεγαλύτερες επιχειρήσεις και δεν θέλει ελεύθερους επαγγελματίες;» με τον υφυπουργό να απαντά ότι «Δεν είναι ότι δεν τους το έχουμε πει. Πρώτον, δεν είναι ότι δεν θέλουμε ελεύθερους επαγγελματίες, θέλουμε πιο ισχυρούς ελεύθερους επαγγελματίες».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος του Νεπάλ διορίστηκε νέος πρωθυπουργός

Ο Τραμπ καλεί για ενότητα μετά την απόπειρα δολοφονίας του

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα