ΑΘΗΝΑ
11:44
|
17.05.2024
Τα σκληρά παζάρια έξι βδομάδων φαίνεται πως καταλήγουν, αργά ή γρήγορα, σε κάποιου είδους συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων.
Περπατώντας ανάμεσα στα συντρίμμια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ισραηλινό κρατικό δίκτυο ραδιοτηλεόρασης, KAN, μετέδωσε απόψε λίγο πριν τις 22.30 πως η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» για μία συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων και ομήρων μετά από την έγκριση των όρων τη Χαμάς. Στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως «οι επόμενες ώρες» μπροστά είναι «δύσκολες».

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση αμάχων στη Γάζα αλλά «τίποτε δεν είναι τελειωτικό».

Νωρίτερα και το ισραηλινό Κανάλι 12 μετέδωσε πως η ισραηλινή κυβέρνηση πολέμου συζήτησε την Κυριακή την προθυμία της να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή αιχμαλώτων στη Γάζα. Για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση φέρεται πως θέλησε να στείλει ένα «σαφές μήνυμα» στον Κατάρ.

Στο φόντο αυτών των πληροφοριών εντάσσονται και αυτές που αναφέρουν την απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την να αφεθούν ελεύθερες από τις ισραηλινές φυλακές 50 γυναίκες και παιδιά.

Άλλες πληροφορίες του Καναλιού 12 ήθελαν τους διαπραγματευτές της Χαμάς να διεκδικούν την ανάσχεση των πτήσεων τηλεκατευθυνόμενων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τη Γάζα.

Τέλος, απόψε η Μιρτζάνα Πρόλγιαριτς συναντήθηκε με τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ενώ πριν τις συνομιλίες η ίδια συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία του Κατάρ στο πλαίσιο «εξασφάλισης των αιχμαλώτων» στη Γάζα στο πλαίσιο «άμεσων συνομιλιών με όλες τις πλευρές για τη βελτίωση του σεβασμού στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ισπανία αρνείται άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα